У системі соціального захисту населення створені і працюють 14 будинків-інтернатів

Надрукувати

У закладах постійно проживають близько 2 тис. осіб з інвалідністю, ветеранів праці, які потребують цілодобового стороннього догляду.

Першочерговим завданням працівників будинків-інтернатів є створення належних умов проживання підопічних. Крім цього, під постійною увагою Департаменту соціального захисту населення знаходиться питання забезпечення належними реабілітаційними заходами підопічних і одночасно запровадження сучасних умов по догляду.

З минулого року на базі Горбанівського геріатричного пансіонату ветеранів війни та праці було розгорнуто виїзні робочі місця Комунального підприємства «Полтавський обласний центр стоматології – стоматологічна поліклініка» Полтавської обласної ради для надання безкоштовних послуг із зубопротезування.

Незважаючи на запровадження воєнного стану, вказаний напрямок продовжується і в поточному році. На сьогоднішній день 32 особи з числа підопічних мають потребу в зубопротезуванні. З квітня цього року планується надання зазначених послуг 59 підопічним Хорольського та Вишняківського будинків-інтернатів.

Департамент та адміністрація вказаних будинків-інтернатів висловлюють щиру подяку медичним працівникам КП «Полтавський обласний центр стоматології – стоматологічна поліклініка» Полтавської обласної ради за безкорисну і в той же час необхідну турботу про стан здоров'я підопічних, які потребують і заслуговують на увагу та дбайливе ставлення.

 

Департамент соціального захисту населення

Полтавської ОДА