Полтавські рятувальники розповіли про свою роботу з ліквідації наслідків ворожих обстрілів у Харкові

Надрукувати

Полтавські рятувальники, які повернулися з Харкова, розповіли про свій важкий досвід. Як діставали людей із-під завалів, працювали під обстрілами, ризикували. Але самі наполягають, що просто виконували свою роботу. 

«Наші хлопці у Харкові разом із тамтешніми колегами гасили пожежі, розбирали завали, рятували людей. Усе це під безперервними обстрілами міста-героя. На щастя, серед наших втрат немає. Рятувальники Полтавщини завжди готові допомагати людям з усієї України», ¬ сказав начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

Рятувальники допомагали в ліквідації наслідків вибухів, розбирали завали адміністративних будівель міста.

«Нас готували до цього, ми завжди працюємо в небезпечних умовах. Тому просто виконували свою роботу. Наші рятувальники всі повернулися живими і неушкодженими. Всі ми сповнені наснагою до роботи та радіємо, що змогли допомогти тим рятувальникам, які працюють безпосередньо в «пеклі». Моя ротація тиждень розбирала завали обласної державної адміністрації», – розповів головний фахівець відділу реагування на надзвичайні ситуації Дмитро Шаповал.

Чоловіки говорять, що подібного досвіду в них ніколи не було, але їх до цього готували й навчали.

«Всі розуміли, яка на нас покладається відповідальність. Ми працювали на об’єкті Національної академії державного управління при Президентові України. Займалися аварійно-рятувальними роботами та розбором конструкцій. Ліквідовували аварійно-рятувальні ділянки: підрізали плити за допомогою автокрана та переміщали їх у безпечне місце», – розповів головний фахівець відділу організації пожежогасіння Олексій Задорожній.

Командир загону Максим Петрушкевич розповідає, як рятували людей з-під завалів. 

«Із-під завалів ми врятували сорокарічного чоловіка, який знаходився під ними 9 годин. На щастя, серйозних травм чоловік не отримав», – додав Максим Петрушкевич. 

Все буде Україна.