Previous Next

В облдержадміністрації відбулося чергове засідання антирейдерського штабу

Надрукувати

Заступник голови облдержадміністрації  Роман Товстий провів засідання оперативного штабу захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів. Він поінформував присутніх про те, що загалом ситуація в області стабільна і контрольована, штаб виконує свої функції  й соціальної напруги в регіоні немає.

Всі звернення, які надходять до штабу,  ретельно розглядають, вивчають та перевіряють фахівці.

Члени штабу відреагували на повідомлення  ГО «Кременчуцька правозахисна група» щодо рейдерського захоплення земель та сільськогосподарської продукції на території Великобагачанського району, звернувшись до правоохоронних органів стосовно дотримання законності та всебічного розслідування даної справи.

На засіданні звітували й про результати перевірки щодо права користування  спірною земельною ділянкою на території Халтуринської сільської ради Карлівського району ФГ «М. В. Щедрий лан» та ТОВ «Деметра агро-груп». Представники земельної інспекції при ГУ Держгеокадастру у Полтавській області перевірили законність використання цих земель. Встановили, що учасники АТО з ТОВ «Деметра агро-груп» мають підстави  користуватися даними ділянками . Всі спірні питання надалі  розглядатиме суд.

Члени штабу повідомили, що питання директора ПП «імені Калашника» І.І. Степаненка щодо порушення земельних прав підприємства знято. Є рішення суду, що даними земельними ділянками має право розпоряджатися територіальна громада.

У засіданні взяли участь представники обласного управління  юстиції, правоохоронці, фахівці профільних департаментів. Самі позивачі на засідання не з’явилися.