Майже 1300 тонн їжі, ліків, одягу, засобів гігієни вже направлено до Сумщини й Харківщини, ¬ Дмитро Лунін

Надрукувати

Полтавщина продовжує бути надійним тилом для регіонів, в яких тривають бої, та масштабним логістичним хабом. В режимі 24/7 працює обласний Гуманітарний штаб, який координує дії влади, бізнесу та волонтерів. Про це розповів начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін. 

«Тисячі хлопців, дівчат, чоловіків і жінок приносять допомогу на пункти прийому, сортують її, розвантажують вагони, завантажують фури. Пункт прийому, сортування та видачі речей для переселенців у Полтаві працює без вихідних. Майже 1300 тонн їжі, ліків, одягу, засобів гігієни вже направлено до Сумщини й Харківщини. Всі наші люди працюють на перемогу. Слава Україні», - сказав Дмитро Лунін.

За його словами, в Гуманітарному штабі визначені відповідальні за напрями – медицина, продукти, діти, переселенці тощо. Відпрацьовані логістичні ланцюги збору, зберігання та транспортування гуманітарної допомоги. Є бази та транспорт у Полтаві, районах і громадах області. Сформовано гуманітарні резерви. До роботи штабу долучилися IT-шники, транспортники, виробники харчової продукції, інший бізнес, волонтери, Червоний Хрест, громадські організації.

Нагадаємо, в Полтаві пункти допомоги функціонують за адресами:

- Полтавський академічний обласний театр ляльок (вул. Пушкіна, 32);

- Полтавська обласна універсальна наукова бібліотека імені І.П. Котляревського (вул. Небесної Сотні, 17);

- Свято-Успенський собор (Соборний майдан, 1);

- Полтавський коледж мистецтв імені Лисенка (вул. Соборності, 11).

- Управління цивільного захисту Полтавської ОВА (вул. Раїси Кириченко, 14) – тільки продукти.