Previous Next

Триває моніторинг цін на соціально значущі товари

Надрукувати

На виконання розпорядження голови Полтавської обласної військової адміністрації від 14.03.2022 року за №16 «Про окремі заходи щодо контролю за встановленням цін суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі», на території Кобеляцької МТГ та Білицької СТГ створено відповідні комісії у які увійшли представники територіальних громад, фахівці держпродспоживслужби району та нацполіції.

Всього з 16 по 25 березня 2022 року, на території  Білицької селищної територіальної громади, фахівці перевірили дев’ятнадцять суб’єктів господарювання,  діяльність яких пов’язана з роздрібною торгівлею харчовими продуктами.

Зокрема, фахівці Управління 02.03.2022 року робочою групою обстежили на території Кобеляцької міської територіальної громади вісім суб’єктів господарювання. Перевірили питання необґрунтованого зростання цін  на макаронні вироби в супермаркеті Маркет ОПТ в м. Кобеляки, вул.. Базарна,1 під час перевірки виявили незначне підвищення цін, провели роз’яснювальну роботу, у результаті перевірки ціни на макаронні вироби – знижено.

22 березня 2022 року, робоча група обстежила на території Білицької селищної  територіальної громади вісім суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язана з роздрібною торгівлею харчовими продуктами. За результатами проведених обстежень  завищених цін на соціально – значущі продукти харчування – не виявили.

24.03.2022 року робоча група на території Кобеляцької міської територіальної громади перевірила 8 суб’єктів господарської діяльності, з яких 5 продуктові магазини та 3 АЗС. За результатами проведених обстежень, завищених цін на соціально – значущі продукти харчування – не виявили.

25.03.2022 року Кобеляцькою об’єднаною територіальною громадою було перевірено 9 об’єктів з них 2 АЗС та 7 діяльність яких пов’язана з роздрібною торгівлею харчовими продуктами. У результаті перевірок  завищених цін на соціально – значущі продукти харчування – не виявлено.

Робота триває.

 

Головне управління Держпродспоживслужби