• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Загальна кількість пожеж, як і ДТП, із початку поточного року зменшилася, але кількість загиблих зросла

Начальник управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Віктор Стеблянко під час апаратної наради розповів про виконання регіональної Програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій та запобігання їх виникненню на 2017-2020 роки, а також про стан техногенно-екологічної безпеки на Полтавщині.

З-поміж напрямків діяльності, передбачених Програмою, зокрема, такі: удосконалення територіальної системи централізованого оповіщення; наповнення регіонального матеріального резерву для здійснення заходів, спрямованих на запобігання і ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій та надання термінової допомоги постраждалому населенню. Також передбачено забезпечення організації заходів реагування на надзвичайні ситуації техногенного, природного, соціального та воєнного характеру; доукомплектування й утримання об’єктів цивільного захисту облдержадміністрації у місцях постійної дислокації; забезпечення сучасного рівня пожежної та техногенної безпеки; запобігання та ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій на водних об’єктах та інші.

– Цього року в межах Програми виділено 5 мільйонів 488 тисяч гривень. Із них використано близько 3 мільйонів гривень. Зокрема, збудовано й модернізовано систему оповіщення. Маємо апаратуру, за допомогою якої можемо на сучасному рівні керувати системами оповіщення, створеними на місцях. Також були закуплені сучасні системи зв’язку для оперативно-чергової служби. Їх використали під час нещодавніх навчань підрозділів територіальної оборони. Системи ефективні в роботі. Закуплене обладнання для вимірювання радіаційних небезпек. Програмою передбачені кошти для розмінування колишнього військового полігону «Яреськи». Уже розміновано 75 гектарів, до кінця року планується 140 гектарів. Два мільйони гривень спрямували на будівництво пожежного депо в Кобеляках, – поінформував Віктор Стеблянко.

За його словами, важливим питанням є технічна інвентаризація захисних споруд. Частина таких об’єктів проінвентаризовані за кошти обласного бюджету. Лишилося понад 100, які її потребують.

– Водночас є близько 400 споруд, використання яких неможливе, бо вони захисними ніколи й не були. Тому звертаюся до очільників райдержадміністрацій провести відповідну роботу й надати нам інформацію по таких об’єктах, – додав Віктор Стеблянко.

Він поінформував, що на території області за минулий місяць виникло 326 небезпечних подій, унаслідок яких загинули 17 людей. Травмовані чи постраждали – 153 особи, з них 34 дитини. Було врятовано 13 людей. Виникли 162 пожежі, зокрема, 44 – у спорудах житлового призначення і 16 – в автотранспорті. Унаслідок пожеж загинули три людини. 14 пожеж виникли й на сільськогосподарських угіддях. Так, вогнем знищено 21,55 гектара кукурудзи на корені й 17 гектарів пожежних рештків.

– Як минулого, так і цього року, не зважаючи на високу пожежну небезпеку, масового спалення стерні по області немає, – додав Віктор Стеблянко.

Розповів, що упродовж минулого місяця сталося 55 дорожньо-транспортних пригод, під час яких вісім людей загинули й 70 отримали травми.

Загальна кількість пожеж, як і ДТП, із початку поточного року зменшилася, але кількість загиблих зросла.

– У 2018-му суттєво збільшилася кількість нещасних випадків на воді. Жодна людина не загинула на облаштованому пляжі. Тому звертаюся до очільників районів провести відповідну роботу. Всі пляжі, де купаються люди, мають бути досліджені аварійною рятувально-водолазною службою й там мають перебувати люди, які спостерігатимуть за дотриманням безпеки на воді, – наголосив Віктор Стеблянко.

За його словами, упродовж жовтня поточного року на Полтавщині зафіксовано 31 випадок харчового отруєння, третина з них – грибами.

– Цьогоріч в області немає жодного випадку смерті від отруєння грибами, – додав Віктор Стеблянко.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk