Previous Next

14-й Мандрівний фестиваль Docudays UA відбудеться на Полтавщині

Надрукувати

У листопаді на Полтавщину завітає 14-й Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Про особливості, програму та мету фестивалю розповіли на прес-конференції в ОКІА «Новини Полтавщини» партнери фестивалю в області.

До Полтави привезуть 16 документальних фільмів. Це кращі зразки документалістики, коротко- і повнометражні стрічки, що стосуються прав людини.

«Документальне кіно — це емоційний вид мистецтва. Вплив на емоції дозволяє достукатися до різних людей і по-іншому подивитися на життя. Режисери показують життя як воно є. І коли люди бачать це на екрані, їм відкриваються нові сенси», — наголосила голова Полтавської філії Суспільної служби України Ганна Кіященко. Очолювана нею організація — партнер фестивалю з більш, ніж 10-річним стажем.

Мета фестивалю — сформувати повагу до демократичних цінностей, людської гідності. Цього року тема фестивалю – «рівні рівності».

Перші покази в Полтаві розпочнуться 12 листопада. Фестиваль триватиме до 1 грудня. Локаціями для показів і обговорень фільмів стануть бібліотеки, офіси громадських організацій, музей Володимира Короленка. Закриті покази відбуватимуться у вишах та коледжах. Також стрічки покажуть у Пирятині, Гадячі, Чутовому й Лубнах.

14 листопада полтавський глядач зможе переглянути фільм «Жінка в полоні» про будні людей у трудовому рабстві; 16 листопада — «Явних проявів немає» (про шлях жінки, яка повернулася з війни); 17 листопада — «Віддалений гавкіт собак» (фільм спостереження за життям 10-річного хлопчика та його бабусі в прифронтовому селі) та ін. З повним переліком та локаціями можна ознайомитися на сайті фестивалю або на сторінці у Facebook.
Організатори фестивалю – Українська Гельсінська спілка з прав людини, Громадська організація «Південь», Благодійна організація «Фонд милосердя та здоров’я», ГО «Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв». Партнери – Державне агентство України з питань кіно, Міжнародна мережа кінофестивалів з прав людини, Кампанія проти дискримінації.