Полтавщина починає «битву» за урожай і відкриває «другий фронт»,¬ Дмитро Лунін

Надрукувати

Цього року на Полтавщині потрібно засіяти 1.4 млн га сільськогосподарських земель. Аграрії області уже повним ходом готуються до посівної. Про це розповів начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

«Полтавщина починає «битву» за урожай і відкриває «другий фронт». Наші аграрії повним ходом готуються до посівної. Сільськогосподарський кооператив «Перемога» в Лубенському районі, як і десятки інших підприємств в області, зараз підживлють озимину. Люди працюють у дві зміни та щоденно підживлюють до 200 га. Все буде Україна», ¬ розповів Дмитро Лунін.

Він зауважив, що забезпечення продовольчої безпеки України ¬ зараз питання №1.

«Не зважаючи на військові події, які відбуваються в Україні, ми розуміємо, що продовольча безпека на другому місці після воєнних дій. Прийшла пора включитися у весняно-польові роботи, а саме внесення азотних добрив по озимій пшениці», ¬ сказав голова сільськогосподарського кооперативу «Перемога» Анатолій Пасюта.

В кооперативі говорять, що люди працюють у дві зміни. Підживлення вимагають понад 1200 га посівів озимої пшениці. 

«Підживлення озимини проводимо уже 4-й день. Щодено обробляємо до 200 га», ¬ розповів інженер-механік сільськогосподарського кооперативу «Перемога» Олексій Крутських.

Аграрії Полтавщини запевняють, що свою «битву» виграють. Україна буде забезпечена продовольством. Під посіви плануються культури з прицілом на внутрішній ринок.