Про розвиток економіки воєнного часу на Полтавщині розповів Дмитро Лунін

Надрукувати

Полтавщина стала тилом для регіонів, де тривають бої, зокрема для Сумщини й Харківщини. В регіоні приймають переселенців, збирають гуманітарну допомогу, відновлюють роботу підприємств та розпочинають посівну кампанію. Про це розповів начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін. 

«Полтавщина перейшла на економіку воєнного часу. Закликаю увесь бізнес та підприємства не лише відновлювати роботу, а й збільшувати потужності, ¬ сказав Дмитро Лунін. ¬ Днями переговорили з бізнесом Харківської та Сумської областей, щоб вони приїжджали на Полтавщину та провадили свою діяльність тут. Такий механізм дозволить розвивати економіку та залучати до роботи більше мешканців регіону». 

Начальник ПОВА додав, що в області розпочату посівну кампанію та працює штаб для її координації. 

«Наразі триває обробка земель щодо озимої, а в кінці місяця розпочнеться посівна деяких культур. Маємо засіяти всі землі, адже нам потрібно забезпечити не лише себе, а й сусідні області», ¬ розповів Дмитро Лунін. 

Він додав, що наразі в Україні на законодавчому рівні вирішується питання щодо підприємств, у яких кінцевим беніфеціаром є особи з Росії чи Білорусії. 

«Планується націоналізація таких підприємств чи їх частин. Детальний механізм буде відомий згодом. Ці підприємства не припинять свою роботу та будуть працювати», ¬ наголосив Дмитро Лунін.