• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Валерій Головко зустрівся з народним депутатом України Костянтином Іщейкіним

1 листопада відбулася робоча зустріч народного депутата України Костянтина Іщейкіна з головою Полтавської облдержадміністрації Валерієм Головком та першим заступником голови облдержадміністрації Андрієм Пісоцьким.

Костянтин Іщейкін є членом Бюджетного комітету, головою підкомітету з питань бюджетної політики та удосконалення положень Бюджетного кодексу України Комітету Верховної Ради України з питань бюджету. Комітет займається формуванням бюджетної політики та питаннями вивчення, перевірки, погоджень та рекомендацій при визначенні пріоритетів при прийнятті бюджету. Працює посередником між Верховною Радою України та Кабінетом Міністрів України щодо всіх питань державного фінансування. Через Комітет з питань бюджету проходять всі законопроекти і поправки до Бюджетного кодексу.

Ключовими темами зустрічі стало обговорення бюджетних показників області та головних інфраструктурних проектів, які зараз реалізуються.

Перш за все, це поточний стан будівництва доріг згідно з графіком Агенції місцевих доріг та проведення тендерів на виконання робіт, та масштабний проект САД. До кінця року планують завершити будівництво об‘їзної дороги навколо Лубен. На цей об’єкт за сприяння народного депутата спрямовано 800 мільйонів гривень.

Окремо обговорили роботу державної програми фінансування закладів освіти, яку ініціював Костянтин Іщейкін спільно з Міністерством освіти та науки.

Першими підсумками для Полтавщини стало будівництво спорткомплексу в Полтавському Національному технічному університеті, на яке спрямували 6,5 мільйонів грн. Кошти в сумі 4,5 мільйонів гривень направлено на енергомодернізацію будівлі Полтавської державної аграрної академії, ремонт даху в Лубенському фінансово-економічному коледжі та заміну вікон у Хорольського агропромисловому коледжі.

Пріоритетними напрямками для області Валерій Головко та Костянтин Іщейкін визначили фінансування галузі охорони здоров'я. Найголовнішою подією року медичної галузі Полтавщини стане завершення будівництва нового корпусу кардіодиспансеру, для якого за сприяння народного депутата залучено 2/3 фінансування з державного бюджету.

Обговорили також питання про внесення змін до чинного законодавства щодо надання обласним радам та обласним державним адміністраціям здійснювати місцеві зовнішні запозичення. Це дасть можливість впроваджувати проекти з відновлення та реконструкції об’єктів спільної сумісної комунальної або державної власності, що перебувають у їхньому підпорядкуванні. Зокрема, ремонтувати та будувати місцеві дороги загального користування.

 

 

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk