«Всеукраїнська школа онлайн» доступна і за межами України

Надрукувати

У регіонах, де не ведуться активні бойові дії, дозволяє безпекова ситуація, з 14 березня заклади освіти розпочали дистанційне навчання. У цей режим перейшли, зокрема, й навчальні установи Полтавщини.

Для учнів і вчителів працює «Всеукраїнська школа онлайн». На цій платформі розміщені відеоуроки з усіх предметів для школярів 5-11 класів. Крім того, є конспекти, тестові завдання, матеріали для самостійної роботи, Кабінет вчителя, який дистанційно може тримати зв’язок з учнем, а також розроблено мобільний застосунок.

«Ця платформа доступна і за межами України, тому діти, які тимчасово евакуювалися з країни, можуть користуватися нею і продовжувати навчання відповідно до українських освітніх програм», – розповів Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Зазначив, що для зручності організації процесу дистанційного навчання для великої кількості дітей, зокрема евакуйованих, Міністерство освіти і науки України спільно з компанією Google Україна створили Всеукраїнський онлайн розклад. Він містить посилання на матеріали з різних ресурсів (Всеукраїнська школа онлайн, телеуроки, підручники тощо) для предметів згідно з календарно-тематичним плануванням.

Онлайн-розклад реалізується на базі інтерактивного Google-календаря, до якого в режимі реального часу матимуть доступ усі охочі. Розклад розроблено для учнів 1-11 класів.

З огляду на те, що в багатьох регіонах все ще залишається недостатньо якісний зв’язок та доступ до інтернету, Міністерством освіти і науки й Міністерством культури та інформаційної політики України з партнерами з 14 березня на українському телебаченні запущено трансляцію уроків для 5-11 класів. Розклад занять – на офіційних каналах МОН, а також на ТБ-каналах.

Крім того, уроки будуть доступні на ТВ-платфомах MEGOGO1+1 videoКиївстар ТБ.