Previous Next

Марина Порошенко взяла участь у відкритті Інклюзивно -ресурного центру на Полтавщині

Надрукувати

Дружина Президента України Марина Порошенко відвідала Полтавську область із робочою поїздкою. Перша леді взяла участь у відкритті Інклюзивно-ресурсного центру в с. Демидівка Кременчуцького району, який створено за проектом Фонду Порошенка та Мінрегіонбуду. Він розрахований на 30 дітей з особливими потребами. Полтавщина стала 23-м регіоном України, в якому реалізують цей проект.

«Це для нас важливий крок, ми приєднуємо Полтавщину до нашого проекту з впровадження інклюзивної освіти в Україні. Після прийняття Закону України про запровадження інклюзивної освіти на всіх рівнях, в області функціонує 192 інклюзивні школи, у яких навчається 548 дітей з особливими освітніми потребами. В області також діє 29 інклюзивних дитячих садочків. У закладах професійно-технічної освіти здобувають професію 362 «особливих» учня, а у вищих навчальних закладах – 437 таких студентів. Нині в Україні вже працює 400 інклюзивно-ресурсних центрів. Це 60% від запланованих», - зазначила Марина Порошенко.

Саме відкриття Інклюзивно-ресурсних центрів є важливою складовою інклюзивної освітньої реформи. Такі заклади замінили застарілу систему психолого-педагогічних консультацій.

Дружина Президента оглянула реабілітаційну кімнату та темну сенсорну кімнату. Вона також поспілкувалася з дітьми, які вже прийшли на навчання до центру в Демидіці.

Марина Порошенко та голова Полтавської обласної державної адміністрації Валерій Головко підписали Меморандум про долучення області до національного проекту Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації». Марина Порошенко передала очільнику області проекти Медіатеки та Ресурсної кімнати, які розроблені у співпраці Фонду Порошенка та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

У свою чергу Валерій Головко зазначив, що нині важливо соціалізувати дітей з особливими потребами до суспільства. Саме цим займається благодійний фонд.

«Я дякую Вам, що ви взялися за цю справу. Для дітей з особливими потребами відкривається нове життя та нові можливості. Чимало дітей, які мають фізичні обмеження, досягають значних результатів в олімпіадах та змаганнях. І нам потрібно саме цю частину суспільства зробити повноцінною і дати всі можливості для якісного життя», - сказав Валерій Головко.

Нині в області функціонує 12 інклюзивно-ресурсних центрів. Загалом планують відкрити 32.