Previous Next

У Полтавській ОДА відбулося засідання координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання

Надрукувати

Чергове засідання координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при облдержадміністрації провели в Полтаві. До складу ради входять 39 осіб. 50%  – це представники влади та профільних департаментів, освітяни, історики, військовослужбовці, правоохоронці та інші, 50% – представники громадськості

Удосконалення національно-патріотичного виховання, участь молоді національно-культурному відродженні українського народу, розвитку традицій, мовної культури та національно-етнічних особливостей, особливості громадської освіти та роботу Координаційних рад в районах обговорили на засіданні.

«Військово-спортивні  ігри, навчально-польові збори та вишкіл для молоді допомагають виховати патріотів. Наша координаційна рада  дієва, прозора та демократична структура.  Нагадаю, в області прийняли цільову програму національно-патріотичного виховання дітей на 2017-2020 роки. Ми вносимо корективи до неї та розробляємо певні пропозиції. Насамперед залучаємо молодь до національно-патріотичного виховання.  Зокрема, нині є важливою участь молодих людей у національно-культурному відродженні українського народу, розвитку традицій, мовної культури та національно-етнічних особливостей», - сказав начальник Управління у справах сім’ї, молоді та спорту, заступник голови Координаційної ради з питань національно-патріотичного  виховання при Полтавській облдержадміністрації Олександр Буцький.

Як  наголосила директор Департаменту культури і туризму Валентина Вождаєнко, нині молодь стала активніше долучатися до культурно-мистецького життя регіону.

«Молодь не тільки стала активніше брати участи у державних святах, фестивалях та інших заходах, а й пропонує свої ініціативи. Ми свідомо вийшли з наших концертних залів  і проводимо чимало заходів на майданчиках нашої Полтавщини для того, щоб студенти, школярі та вихованці профтехучилищ  могли якомога активніше взяти участь у цих проектах. Заклади мистецтва розробляють вистави, які цікаві не тільки старшим людям, а й ставлять за мету,  мати глядачів і серед молодих людей», - сказала Валентина Вождаєнко.

Також Департамент співпрацює з військовими частинами, учасниками АТО та родинами загиблих.

Залучити атовців до археологічних розкопок та пошукової роботи запропонував заступник гололови обласної ради Анатолій Ханко. 

«Було б добре, якби в нас діяв табір, наприклад на Більському городищі з атовців. Хлопці й археологам допомагали й історію вивчали та реабілітувалися. Можна залучити до цієї роботи молодіжні організації», - сказав Анатолій Ханко.

А ще він ініціював започаткувати на Полтавщині тематичний патріотичний фестиваль.

Аби втілити це в життя, пропозиції про започаткування фестивалю мають надходити з районів. Надати їх потрібно до кінця листопаду, щоб депутати облради підтримали їх фінансово.

Представники  райдержадміністрацій, міськвиконкомів та ОТГ прозвітували про роботу Кординаційних рад на місцях.