• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

У Полтавській ОДА відбулося засідання координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання

Чергове засідання координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при облдержадміністрації провели в Полтаві. До складу ради входять 39 осіб. 50%  – це представники влади та профільних департаментів, освітяни, історики, військовослужбовці, правоохоронці та інші, 50% – представники громадськості

Удосконалення національно-патріотичного виховання, участь молоді національно-культурному відродженні українського народу, розвитку традицій, мовної культури та національно-етнічних особливостей, особливості громадської освіти та роботу Координаційних рад в районах обговорили на засіданні.

«Військово-спортивні  ігри, навчально-польові збори та вишкіл для молоді допомагають виховати патріотів. Наша координаційна рада  дієва, прозора та демократична структура.  Нагадаю, в області прийняли цільову програму національно-патріотичного виховання дітей на 2017-2020 роки. Ми вносимо корективи до неї та розробляємо певні пропозиції. Насамперед залучаємо молодь до національно-патріотичного виховання.  Зокрема, нині є важливою участь молодих людей у національно-культурному відродженні українського народу, розвитку традицій, мовної культури та національно-етнічних особливостей», - сказав начальник Управління у справах сім’ї, молоді та спорту, заступник голови Координаційної ради з питань національно-патріотичного  виховання при Полтавській облдержадміністрації Олександр Буцький.

Як  наголосила директор Департаменту культури і туризму Валентина Вождаєнко, нині молодь стала активніше долучатися до культурно-мистецького життя регіону.

«Молодь не тільки стала активніше брати участи у державних святах, фестивалях та інших заходах, а й пропонує свої ініціативи. Ми свідомо вийшли з наших концертних залів  і проводимо чимало заходів на майданчиках нашої Полтавщини для того, щоб студенти, школярі та вихованці профтехучилищ  могли якомога активніше взяти участь у цих проектах. Заклади мистецтва розробляють вистави, які цікаві не тільки старшим людям, а й ставлять за мету,  мати глядачів і серед молодих людей», - сказала Валентина Вождаєнко.

Також Департамент співпрацює з військовими частинами, учасниками АТО та родинами загиблих.

Залучити атовців до археологічних розкопок та пошукової роботи запропонував заступник гололови обласної ради Анатолій Ханко. 

«Було б добре, якби в нас діяв табір, наприклад на Більському городищі з атовців. Хлопці й археологам допомагали й історію вивчали та реабілітувалися. Можна залучити до цієї роботи молодіжні організації», - сказав Анатолій Ханко.

А ще він ініціював започаткувати на Полтавщині тематичний патріотичний фестиваль.

Аби втілити це в життя, пропозиції про започаткування фестивалю мають надходити з районів. Надати їх потрібно до кінця листопаду, щоб депутати облради підтримали їх фінансово.

Представники  райдержадміністрацій, міськвиконкомів та ОТГ прозвітували про роботу Кординаційних рад на місцях.  

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk