Відкриваються чергові евакуаційні коридори та планується доставка гуманітарної допомоги; сподіваємося на дотримання РФ взятих зобов'язань – Ірина Верещук

Надрукувати

В Україні 12 березня з 9:00 відкриваються чергові гуманітарні коридори для евакуації мешканців постраждалих від обстрілів міст та для направлення туди гуманітарних вантажів. Про це повідомила віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Зокрема, в місто Маріуполь із Запоріжжя вирушить колона з автобусами та гуманітарною допомогою за маршрутом Запоріжжя – Василівка – Мелітополь – Бердянськ – Мангуш – Маріуполь. По всьому шляху проводитиметься обов'язкове розмінування. Після прибуття цей автотранспорт евакуюватиме людей за вказаним маршрутом у зворотному напрямі.

Також відкривається коридор з міста Пологи Запорізької області в напрямку Запоріжжя (Пологи – Токмак – Василівка – Кам'янське – Запоріжжя). Із Запоріжжя також вирушить колона з гуманітарним вантажем і автобусами для евакуації людей на зворотному шляху.

Крім того, буде можливість евакуації населення за низкою маршрутів у Київській області:

З Гостомеля до Києва за маршрутом Гостомель – Буча – Михайлівка-Рубежівка – Шпитьки – Петрушки – Білогородка – Київ.

Із селища Козаровичі в Київ відбудеться евакуація людей за маршрутом Козаровичі – Лютіж – Старі Петрівці – Нові Петрівці – Вишгород – Київ. 

Із села Микуличі в Київ за маршрутом Микуличі – Немішаєве – Ворзель – Михайлівка-Рубежівка – село Мрія – Стоянка – Білогородка – Київ. 

З міста Андріївка в Житомир за маршрутом Андріївка – Липівка – Макарів – Небелиця – Ставище – Кочерів – Коростишів – Глибочиця – Житомир. Для евакуації людей будуть направлені автобуси з Білої Церкви.

З міста Макарів у Житомир за маршрутом Макарів – Небелиця – Ставище – Кочерів – Коростишів – Глибочиця – Житомир. Для евакуації людей будуть направлені автобуси з Білої Церкви.

З Бородянки в Житомир за маршрутом Бородянка – Пісківка – Малин – Радомишль – Житомир.

Також заплановані гуманітарні коридори в Сумській області:

З міста Тростянець до Полтави за маршрутом Тростянець – Суми – Голубівка – Вільшани – Недригайлів – Коровинці – Ромни – Андріяшівка – Лохвиця – Лубни – Полтава. Люди матимуть змогу евакуюватися автобусами та особистим автотранспортом.

З міста Суми до Полтави за маршрутом Суми – Голубівка – Вільшана – Недригайлів – Коровинці – Ромни – Андріяшівка – Лохвиця – Лубни – Полтава.

З міста Лебедина до Полтави за маршрутом Лебедин – Штепівка – Недригайлів-Коровинці – Ромни – Андріяшівка – Лохвиця – Лубни – Полтава.

З міста Конотопа до Полтави за маршрутом Конотоп – Шевченкове – Хмелів – Ромни – Андріяшівка – Лохвиця – Лубни – Полтава.

Із селища Велика Писарівка до Полтави за маршрутом Велика Писарівка – Охтирка – Хухра – Котельва – Полтава. Люди матимуть змогу евакуюватися автобусами та особистим автотранспортом.

Із Краснопілля до Полтави за маршрутом Краснопілля – Верхня Сироватка – Суми – Голубівка – Вільшана – Недригайлів – Коровинці – Ромни – Андріяшівка – Лохвиця – Лубни – Полтава. Люди матимуть змогу евакуюватися автобусами та особистим автотранспортом.

«Сподіваюсь, що сьогодні день буде вдалим, усі заплановані маршрути будуть відкриті, Росія дотримуватиметься взятих на себе зобов'язань щодо гарантій режиму припинення вогню», – резюмувала Ірина Верещук.

Офіційне інтернет-представництво Президента України