Надання соціальних послуг громадянам похилого віку, особам з інвалідністю в період воєнного стану

Надрукувати

В області напрацьовано необхідну мережу установ соціального захисту населення, які забезпечують надання соціальних послуг вразливим категоріям населення.

На сьогодні соціальними робітниками проводится обслуговування на дому більше 16 тис. одиноких, одиноко проживаючих громадян за місцем їх проживання з числа осіб похилого віку та осіб з інвалідністю.

В умовах воєнного стану найбільш затребуваною залишається соціальна послуга «догляд вдома», яка надається громадянам, які не здатні до самообслуговування у зв'язку з частковою втратою рухової активності (мають III, IV, V групи рухової активності) та потребують сторонньої допомоги, надання соціальних послуг в домашніх умовах згідно з медичним висновком.

Для вирішення питання організації надання соціальних послуг необхідно направити заяву особи або її законного представника про надання соціальних послуг до виконавчого органу міської, селищної чи сільської ради за місцем проживання(перебування).

Департаментом соціального захисту населення спільно з територіальними центрами соціального обслуговання та центрами надання соціальних послуг сільських, селищних, міських, районних у містах рад здійснюються заходи щодо невідкладного (не пізніше однієї доби) вирішення питання про взяття на обслуговування громадян, які перебувають у складних життєвих оставинах, і мають право на одержання соціальної послуги «догляд вдома».

Користуючись нагодою розміщуємо контакти територіальних центрів соціального обслуговування та центрів надання соціальних послуг сільських, селищних. міських, районних у містах рад: переглянути

 

Департамент соціального захисту населення

Полтавської ОДА