За останні три доби з Сумщини на Полтавщину евакуйовано понад 68 тисяч людей, – Дмитро Лунін

Надрукувати

Ситуація в області щодо безпеки стабільна. Збройні сили України, тероборона продовжують захоплювати російську техніку на півночі регіону, ремонтують і передають її ЗСУ. Про це розповів начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

Невідомий об'єкт«Сьогодні над Полтавщиною ЗСУ збили ворожу ракету. Важливо дотримуватися заходів безпеки. Не ігноруйте повітряну тривогу! Чуєте сирену – переходьте в укриття», – наголосив Дмитро Лунін.

Розповів, що область і надалі готова вивозити людей гуманітарними коридорами з Сумщини.

«За останні три доби – 8, 9 і 10 березня – з Сумщини було евакуйовано понад 68 тисяч людей. Щодня більше 70 автобусів вивозили тамтешніх жителів у нашу область. Багато виїхали власним транспортом. Із Полтавщини евакуйовані потягами вирушили на захід країни. Хто бажав зостатися в нашій області, ми допомагали дістатися до місць розміщення, – сказав Дмитро Лунін. – Сьогодні гуманітарний коридор не був підтверджений. Плануємо на завтра. Формуємо колону з 70 автобусів для евакуації».

Дмитро Лунін зазначив, що супермаркети, аптеки, банкомати працюють у штатному режимі. Готівка в банкоматах є. Із 14 березня школи, технікуми, університети області можуть відновлювати дистанційне навчання. Остаточне рішення – за громадами. Інтернет на території регіону працює стабільно.