Дмитро Лунін розповів про ситуацію в області

Надрукувати

15-й день героїчної оборони України. По всім напрямках ворог несе колосальні втрати живої сили. Активних боїв на території Полтавщини немає. Так, 10 березня начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін розповів про ситуацію в регіоні. 

«Активних боїв на території Полтавщини немає, але на півночі регіону на межі з Сумською областю наша армія та територіальна оборона знищила десятки одиниць ворожої техніки, ¬ розповів Дмитро Лунін. ¬ За час війни Полтавщина стала надійним тилом для інших регіонів. 600 тонн гуманітарної допомоги передали до Харкова, Сум, Охтирки, Тростянця. Це їжа, ліки, одяг».

Начальник ПОВА розповів, що 8 та 9 березня Полтавщина прийняла евакуйованих із Сум: іноземців, жінок, дітей, літніх людей. Майже всіх одразу відправили потягом на захід країни. Загалом зеленим коридором скористалися понад 48 тисяч людей. Їхали як автобусами, так і приватним транспортом.

«Важливим напрямом в роботі залишається контроль цін та заборона продажу алкоголю. На сьогодні ми отримали від людей понад 400 повідомлень про завищені ціни. 95% із них відпрацювали, ¬ додав Дмитро Лунін. ¬ Ще раз наголошую: жодної торгівлі алкоголем і жодного необгрунтованого підвищення цін. Були в нас деякі «герої», які вирішили погратися, але їх швидко вгамували методами воєнного часу».

Також очільник наголосив на важливості дотримання заходів безпеки. Перше – комендантська година, друге – світломаскування, третє – не ігнорувати повітряну тривогу.