Previous Next

«Горішні Плавні тепер мають сучасне європейське приймальне відділення лікарні», – Дмитро Лунін

Надрукувати

У Горішньоплавнівській лікарні інтенсивного лікування офіційно відкрили приймальне відділення, реконструйоване за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Оглянув оновлене відділення і поспілкувався з персоналом т.в.о. голови облдержадміністрації Дмитро Лунін.

Невідомий об'єкт«За президентською програмою «Велике будівництво» торік в області завершили реконструкцію восьми приймальних відділень. Одне із них – в опорній лікарні у Горішніх Плавнях. На ремонт спрямували як державні кошти, так і з бюджету громади. Закуплені апарат ультразвукової діагностики, комп’ютерний томограф, рентген-апарат й інше обладнання, тож будь-який житель громади може пройти обстеження безкоштовно за направленням лікаря. Все зроблено на високому рівні, з дотриманням норм доступності й медичних підходів. Горішні Плавні тепер мають сучасне європейське приймальне відділення лікарні, – сказав Дмитро Лунін. – Ми запитували сьогодні у лікарів і середнього медичного персоналу, яку заробітну плату їм нараховано й виплачено, бачимо, що завдання, які поставив Президент перед медичною галуззю, в громаді виконуються. Загалом в області немає з цим проблем». 

Міський голова Горішніх Плавнів Дмитро Биков розповів, що реконструкція приймального відділення тривала близько року.

«На умовах співфінансування, за підтримки президентської програми «Велике будівництво» виділялися кошти, й ми поступово проводили реконструкцію й закупівлю обладнання. Частину матеріалів постачали з-за кордону, бо вони не виготовляються в Україні. Декілька днів оновлене відділення працювало в пусконалагоджувальному режимі. Коли переконалися, що все функціонує належним чином, вирішили провести офіційне відкриття», – зазначив Дмитро Биков. 

У межах реконструкції відділення підрядники виконали часткове перепланування існуючих приміщень, внутрішні опоряджувальні роботи, ремонт систем опалення й вентиляції, водопостачання та каналізації, замінили систему електроосвітлення, внутрішні й зовнішні двері. Відділення розраховане на п’ять ліжок і додатково одне ліжко в ізоляційно-діагностичній палаті. Передбачені ряд приміщень для надання кваліфікованої першої медичної допомоги: кабінети лікарів різних спеціалізацій, санпропускник, лабораторія експрес-діагностики й інші допоміжні приміщення.

Загальна кошторисна вартість будівництва – понад 7 мільйонів гривень.