Previous Next

На Полтавщині продовжують оновлювати систему оповіщення

Надрукувати

До кінця 2024 року чотири райони та 60 громад області мають повністю перейти з аналогової моделі оповіщення до цифрової, що більш доцільно з огляду на вимоги часу і технологій.

Нова система оповіщення дозволяє здійснювати інформування населення через JSM, FM-мережі ефірного мовлення та телебачення Національної суспільної телерадіокомпанії України, передавачі якої охоплюють майже всю територію області.
На Полтавщині вже побудована регіональна автоматизована система централізованого оповіщення, до якої можна підключати місцеві системи.
Нині вона взаємодіє з місцевою автоматизованою системою централізованого оповіщення, яку побудували в Горішніх Плавнях. Оповіщення може здійснюватися як від оперативного чергового області, так і безпосередньо черговим міста.
Як повідомив т.в.о. директора Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами ОДА Віктор Стеблянко, в інших територіальних громадах триває створення нових систем оповіщення.
«Кожна громада має самостійно розробити проєкт, узгодити його з ДСНС та визначитися, який вигляд матиме їхня система, – сказав Віктор Стеблянко. – Надалі до реалізації проєкту долучиться область: на створення системи оповіщення будуть спрямовані кошти з обласного бюджету».
Віктор Стеблянко наголосив, що громади повинні активніше включатися в роботу.
Наразі територіальна автоматизована система централізованого оповіщення перебуває в готовності до використання за призначенням. Вона державної форми власності, знаходиться на балансі Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами ОДА. Новими ж системами опікуватиметься кожна громада.