Previous Next

«Одним із пріоритетних напрямів Стратегії розвитку Полтавщини на 2021-2027 роки є розвиток спорту», – Дмитро Лунін

Надрукувати

Про це т.в.о. голови Полтавської облдержадміністрації Дмитро Лунін зауважив під час розгляду питання розвитку фізичної культури та спорту в області у межах проведеного засідання громадської ради при Полтавській ОДА. Участь у ньому взяли заступник голови Полтавської ОДА Катерина Рижеченко, перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко, представники депутатського корпусу.

«Одним із пріоритетних напрямів Стратегії розвитку Полтавщини на 2021-2027 роки є розвиток спорту, – зауважив Дмитро Лунін, – Так, у межах програми "Велике будівництво" ми добудували басейн по вулиці Петра Юрченка в Полтаві. Минулого тижня  отримали документи про введення його в експлуатацію. На найближче засідання облради винесемо питання щодо взяття його на баланс обласного бюджету. І вже наприкінці березня плануємо провести в «Акварені» чемпіонат України з плавання».

За словами Дмитра Луніна, минулого року на Полтавщині в межах програми  «Здорова країна» збудували 105 спортивних майданчиків. Цього року в планах збудувати ще понад 400. Серед інших завдань – відновлення спортивно-юнацьких шкіл, завершення будівництва басейна в Миргороді, спорудження льодової арени проєктною вартістю 180 млн грн та оголошення відповідного тендеру.  

«Дякую за співпрацю депутатам обласної ради. В тому числі завдяки й їхньому сприянню, наші олімпійці і паралімпійці отримали понад 11 млн грн одноразових виплат за спортивні досягнення. 36 перспективних спортсменів отримали стипендію голови Полтавської ОДА в розмірі понад 5 млн грн», – зауважив Дмитро Лунін.

Серед планів роботи Управління молоді та спорту Полтавської ОДА на 2022 рік – визначення пріоритетних видів спорту в області; формування збірної команди області для участі у ХХІ Літніх Дефлімпійських іграх; збільшення на 30% резерву спортсменів, які візьмуть участь у чемпіонатах України з різних видів спорту, та на 10% – які ввійдуть до складу національної збірної України; зміцнення матеріально-технічної бази закладів та установ; реалізація національних проектів зі створення активних та урбанпарків.

Окрім того, на засіданні громадської ради обговорили перспективи створення бігових- та велодоріжок у містах області з урахуванням вивчення аналогічного досвіду в сусідніх областях.

Також у ході засідання учасники обговорили виконання Плану дій з реалізації «Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року» в Полтавській області, а також заслухали звіт голови громадської ради при ОДА Олександра Дербеньова про роботу консультативно-дорадчого органу за 2021 рік.