Previous Next

Громади Полтавщини розробляють стратегії розвитку

Надрукувати

Наявність у громадах власних стратегій розвитку є однією з обов’язкових умов для подальшого спроможного розвитку та залучення додаткових інвестицій, таких як ДФРР, грантові кошти, кошти МТД та інші. Зокрема, в Європі жодна інституція не працюватиме з громадою, якщо в неї немає стратегії. Стан розробки місцевих стратегій обговорили на нараді в облдержадміністрації 17 лютого.

Як повідомив в.о. директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації Михайло Бугрій, станом на перше січня цього року 27 громад області мають затверджені стратегії розвитку, в 24 територіальних громадах триває робота з їх розробки, а в 9 – процес підготовки проєктів стратегії не розпочато.

До розробки стратегій громади можуть долучати експертів програм міжнародної технічної допомоги: Програми «U-LEAD з Європою», Програми DOBRE, Проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів  місцевого самоврядування» «Говерла».

Проєкт «Говерла», з яким тісно співпрацює облдержадміністрація, готовий надавати експертну підтримку в розробці необхідних документів. Щоб заручитися такою підтримкою, громади можуть звертатись з відповідними пропозиціями до ОДА», – сказав Михайло Бугрій.

Крім того, територіальні громади області можуть отримати консультації та методичну допомогу з питань розроблення стратегій розвитку, звернувшись до Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації та Агенції регіонального розвитку Полтавської області «Офіс євроінтеграції».

Також представники територіальних громад, які долучились до наради, доповіли про стан роботи з розробки стратегій розвитку громад.