Previous Next

В обласному центрі визначали переможців «Краща книга Полтавщини-2018»

Надрукувати

У Полтаві відбулося засідання журі обласного конкурсу «Краща книга Полтавщини», на якому визначали переможців 2018 року.

Журі враховувало зміст видання, оригінальність теми, ілюстрації та суспільну значущість книги

Цього року на розгляд журі надійшло 14 заявок від 51 видання. Книги підготували до видання та надрукували у 18-ти видавництвах та видавничих організаціях.
«Приємно відзначити, що в цьому році маємо більше видань ніж минулого. Ми вдосконалили Положення про проведення конкурсу, і визначили 7 номінацій. Заявки надійшли на кожну. Журі обере переможців та визначиться із кращою книгою року, якій буде присуджено номінацію  „Гран-прі”», – зазначила директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вікторія Пилипенко.

Це вже 12 конкурс, започаткований облдержадміністрацією у 2007 році. Визначали переможців у 7 номінаціях: „Краще історико-краєзнавче видання”, „Краща університетська книга” „Краща поетична збірка” –„Краще прозаїчне видання”, „Краще видання для дітей та юнацтва”, „Культура і мистецтво”, „Краще іміджеве видання” та „Гран-прі” обласного конкурсу „Краща книга Полтавщини”.

«Серед 14 заявників –  не лише видавничі організації та видавництва, а й Хорольська центральна бібліотека, 2 вищих навчальних заклади — ПНПУ ім. В.Г. Короленка, УМСА та інші. Найбільше заявок надійшло від видавництва «Дивосвіт» - 10, «АСМІ» - 9, «Полтавський літератор» - 9.
«Дивосвіт» та «АСМІ» подали заявки у 6-ти номінаціях з 7-ми, «Полтавський літератор» - у 5-ти», -  розповіла начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи та видавничої справи Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Оксана Лісан.

Оголошення результатів та вручення дипломів переможцям конкурсу відбудеться 7 листопада в обласній бібліотеці ім. І.П. Котляревського.

Конкурс проводиться щороку з метою підвищення рівня книговидавничої справи на Полтавщині, покращення якості книжкової продукції, сприяння задоволенню культурно-освітніх потреб населення, популяризації творчості місцевих авторів - письменників, науковців, літераторів, і, виховання культури читання та любові до книги.