Previous Next

«Програма «Велике будівництво» дає право на життя всіх соціально важливих об’єктів медицини, освіти та культури», – Сергій Шкарлет

Надрукувати

10 лютого у межах робочої поїздки на Полтавщину Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет разом із т.в.о. голови Полтавської облдержадміністрації Дмитром Луніним ознайомилися з роботою відреставрованого дошкільного навчального закладу № 9 «Берізка» в Лубнах.

Невідомий об'єкт«Програма «Велике будівництво» дає право на життя всіх соціально важливих об’єктів медицини, освіти та культури. Сьогодні в Лубнах відвідали дитячий садочок, відреставрований у межах цієї програми. Тут проведена термомодернізація, перекритий дах, оновлена система опалення, завдяки цьому видатки закладу скоротилися на 30%, – розповів Сергій Шкарлет. – У садочку працюють ясла, три молодші, дві середні та дві старші групи. Черг немає, і потенціал закладу дозволяє налаштувати тут роботу ще 2-3 груп».

Дмитро Лунін розповів, що у садку дотримані всі норми доступності.

«За програмою Президента України Володимира Зеленського у 2020-2021 роках у садочку проводили реконструкцію. Було отримано 10 мільйонів гривень із держбюджету. Вдалося зробити дах, утеплити приміщення, влаштувати пожежну сигналізацію, обладнати садок засобами доступності, адже в цьому дошкільному закладі є інклюзивні групи і виховують 6 дітей з інвалідністю», – розповів Дмитро Лунін.

Нагадаємо, у 2021 році за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» на Полтавщині термомодернізували три дитячі садочки.