Previous Next

На Полтавщині за літо оздоровили понад 77 тис. дітей

Надрукувати

На Полтавщині за літо оздоровили понад 77 тис. дітей. Це 55% від загальної кількості дітей в області.

Про це на апаратній нараді повідомив начальник Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавської облдержадміністрації Олександр Буцький.

За його словами, за Програмою часткового відшкодування вартості путівки на оздоровлення та відпочинок дітей у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку області оздоровили понад 9 тисяч дітей. Така практика єдина в Україні.

«Особливу увагу приділено відшкодуванню часткової вартості путівки. З обласного бюджету на це розподілили 14 млн грн субвенції. Цією послугою скористалися понад 9 тис. дітей області. Це на 1 тис. 450 дітей більше, ніж у минулому році. За середньої вартості путівки, а це 5 тис. 996 грн, батьки сплачують лише 1 тис. 508 грн. Це 25% загальної вартості», - зазначив Олександр Буцький.

За літній період оздоровили 2 тис.704 дітини пільгових категорій, 1 тис. 166 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Значну увагу в області приділили оздоровленню дітей, батьки яких загинули в АТО, учасників бойових дій та переселенців.

У Полтаві й Горішніх Плавнях та трьох районах і 9-тьох ОТГ коштом  місцевих бюджетів 100% оплатили вартість путівки дітей пільгових категорій .

Як зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Пісоцький, наступного року планують оздоровити 70% дітей.

«Потрібно, щоб у 2019 році відсоток дітей, яких ми охопимо оздоровленням та відпочинком зріс до 60%-70%. Управління у справах сім’ї, молоді та спорту має надати відповідні пропозиції, що для цього потрібно зробити. А керівникам міст та районів вже нині варто подбати про фінансування оздоровчої кампанії на наступний рік. Ми сьогодні ставимо завдання покращити і матеріально-технічну базу. Нині – це один з пріоритетів облдержадміністрації та обласної ради», - наголосив Андрій Пісоцький.
Також в області працювало 760 пришкільних таборів. У них оздоровили 2 тис. 262 дитини.

«Кількість закладів оздоровлення зменшилася, але кількість дітей зросла. Це пов’язано з оптимізацією загальноосвітніх навчальних закладів при яких працюють пришкільні табори. І відсоток дітей, яких оздоровили в закладах, які підпорядковані органам управління освітою складає 28%», - поінформувала директор Департаменту освіти та науки Полтавської облдержадміністрації Олена Харченко.

На фінансування закладів оздоровлення і відпочинку було виділено з обласного бюджету 698 тис. грн.

На нараді обговорили виконання обласної Програми з оздоровлення та відпочинку дітей на 2015-2019 роки.