Previous Next

«Велике будівництво»: торік на Полтавщині термомодернізували три дитячі садки

Надрукувати

У 2021 році за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» на Полтавщині термомодернізували три дитячі садочки. Про це т.в.о. голови Полтавської облдержадміністрації Дмитро Лунін розповів представникам регіональних ЗМІ, підбиваючи підсумки реалізації в 2021 році програми «Велике будівництво» в Україні й на Полтавщині.

«За програмою «Велике будівництво» торік термомодернізували три дитсадки у Глобиному, Лубнах і Миргороді. У кожному з них утеплили фасади, цоколь, замінили покрівлю. Майже 800 дітей відвідують оновлені ДНЗ», – наголосив Дмитро Лунін.

За його  словами, термомодернізований дитсадок «Берізка» в Лубнах – приклад сучасного, енергоефективного й комфортного дошкільного закладу. В ньому замінили вікна і двері на енергозберігаючі, утеплили фасад, замінили покрівлю, встановили пожежну систему. Також у закладі дотримані норми доступності.

Дитячий садочок №10 – один із найбільших дошкільних закладів Миргорода. Він розрахований на 250 дітей. Необхідність комплексної модернізації будівлі була актуальною для громади вже тривалий час, адже від часу будівництва (1982 рік) у ДНЗ не проводили комплексного капітального ремонту.

У дошкільному навчальному закладі №1 «Дзвіночок» у місті Глобине також провели роботи з ущільнення ґрунтово-щебеневої основи під улаштування вимощення навколо будівлі, улаштування карнизів теплих переходів між головними корпусами, монтаж систем відведення атмосферних опадів та блискавкозахисту, ремонт ґанків.