Previous Next

Дмитро Лунін розповів про підсумки реалізації програми «Велике будівництво» в Україні й на Полтавщині протягом 2021 року

Надрукувати

28 січня т.в.о голови Полтавської облдержадміністрації Дмитро Лунін розповів представникам регіональних ЗМІ про результати реалізації в 2021 році програми «Велике будівництво» в Україні й на Полтавщині.

«Поява програми Президента «Велике будівництво» в 2020 році поклала початок кінця епохи довгобудів та відкрила шлях до реалізації нових і масштабних проєктів по всій Україні, – зазначив Дмитро Лунін. – Включення об’єкта до «Великого будівництва» – гарантія того, що він буде повністю завершений, а його роботи не розтягнуться на роки. «Велике будівництво» доходить як до великих міст, так і до маленьких територіальних громад».

Т.в.о. голови ОДА розповів журналістам, що в 2021 році по всій Україні вдалося відремонтувати, реконструювати і збудувати понад 700 об’єктів.

Так, встановили великі державні прапори в регіонах України, збудували і відновили 68 шкіл та 47 садочків, реконструювали 237 амбулаторій, 132 приймальні відділення, 33 лікарні. У нових та відремонтованих медзакладах встановили 170 апаратів УЗД, 137 КТ, 127 рентгенів та 24 ангіографи. Також збудували, оновили 22 басейни, 15 спортивних комплексів, 28 стадіонів, 466 спортивних майданчиків, 13 ДЮСШ, 596 активних парків. Торік в Україні оновили 2 аеропорти: у Херсоні реконструювали летовище, в Ужгороді – відремонтували.

За словами Дмитра Луніна, упродовж року оновили понад 5 тис. км державних доріг і майже 2,2 тис. км місцевих автошляхів, 250 мостів. Відремонтували майже 1400 км «Дороги Єдності» М-30, що проходить через 11 областей.

У галузі культури оновили 7 будинків культури, 10 пам’яток культури та архітектури і 5 парків.

Дмитро Лунін поінформував про реалізацію програми Президента в області. За його словами, «Велике будівництво» для Полтавської ОДА – пріоритетний напрям діяльності. Минулого року роботи тривали на 60 об’єктах медичної, освітньої, спортивної, дорожньої інфраструктури. Багато об’єктів вперше «побачили» ремонт, відколи їх збудували.

«Велике будівництво» розбудовує і зшиває державу. Програма Президента стимулювала розвиток як і громад, так і економіки загалом. Понад 100 тисяч робочих місць створило «Велике будівництво», – підкреслив Дмитро Лунін.