З 27 січня червоний рівень епідемічної небезпеки встановлено на території Рівненської області

Надрукувати

На території Рівненської області  з 00 год. 00 хв. 27 січня встановлено червоний рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення прийняте на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 25 січня.

Невідомий об'єктЯк зазначив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, в регіоні спостерігається перевищення ознак епідемічної небезпеки за двома ознаками.

“Перше це коефіцієнт виявлення позитивних випадків серед усіх протестованих. Динаміка за цим показником коливається в  межах 20-22%. А також  рівень зростання загальної кількості госпіталізованих пацієнтів з підтвердженими та підозрілими випадками коронавірусної інфекції протягом останніх семи днів на 100 тис. Населення значно зріс, зокрема збільшився майже на 40% і зараз становить 93,1%”, - зазначив Міністр.

Таким чином, за результатами заслуханих доповідей та з урахуванням обговорення Комісією ТЕБ та НС вирішено встановити з 00 годин 00 хвилин 27 січня 2022 р. Червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Рівненської  області.

В регіоні застосовуватимуться обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для даного рівня епідемічної небезпеки.

Голові ОДА доручено забезпечити дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів.Також забезпечити щоденну оцінку епідемічної ситуації в регіоні, зокрема, на рівні об’єднаних територіальних громад, та за необхідності запровадити додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи, направлені на стримування поширення COVID-19.

Урядовий портал