Previous Next

Не всі заклади Полтавщини дотримуються карантинних вимог

Надрукувати

Мобільні групи у складі представників Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області та правоохоронних органів у Полтавській області продовжують роботу з контролю за дотриманням карантинних заходів. Сьогодні працювало чотири групи – дві у Полтаві, дві в області.

Так, 22.01.2022 року, мобільні групи перевірили заклади громадського харчування, що розташовані у ТРЦ «Київ» у Полтаві,  магазини  непродовольчих товарів, перукарні, салони краси, та інші важливі об’єкти.

Зокрема, побували у закладі громадського харчування «Магнум»,  кафе «New York Street Pizza» і «Burger club». Там фахівці управління порушень не виявили. Самі ж представники закладів громадського харчування зізналися, що комісії перевіряють їх чи не щодня, тож, свої недоопрацювання щодо дотримання карантинних вимог, встановлених Урядом,  виправили. Тепер, говорять, і працювати стало спокійніше і приємніше.

А от інша мобільна группа, яка працювала у торговельному  центрі «Універсам», що у Полтаві,  перевірила  5 об’єктів. Зокрема,  магазин  одягу  та білизни «Лік»,  «Мобістайл», «Оптику Зір», перевірила і студію краси «KL». Там порушень не виявили.

А от у і перукарні «Мерілін» комісія зафіксувала грубі порушення Постанови Постановою Головного державного санітарного лікаря України від 09.05.2020 року № 20.

А саме: у салоні не ведеться температурний скринінг перед початком робочого  дня, не має журналу, куди б фіксували температуру тіла працівників; у санвузлі перукарні відсутнє рідке мило, антисептик, одноразові рушники, туалетний папір; під час рейду до салону увійшов відвідувач без маски, йому перукарі зауваження не зробили; відсутня інформація про небезпеку захворювання на коронавірусну хворобу і про необхідність дотримуватися елементарних протиепідемічних заходів.

У результаті – фахівці Держпродспоживслужби Полтавщини були змушені скласти протокол про адміністративне правопорушення. Матеріали передадуть до суду.

Прикро,  що не всі суб’єкти господарювання сумлінно виконують Постанови Головного державного санітарного лікаря України, сподіваючись, що перевірки їх оминуть.

Тим паче, всю інформацію можна знати на сайті МОЗ України.

На  офіційних сторінках Держпродспоживслужби Полтавщини також кожного дня оновлюється інформація про рейди, які проводять спеціалісти Управління. Там же можна знайти і роз’яснення всіх Постанов Уряду.

Шановні полтавці та жителі області, якщо у Вас виникнуть запитання щодо профілактики коронавірусної  хвороби і про те, як потрібно організувати свою роботу під час пандемії, ми відповімо Вам на всі питання.

Наша адреса: 36000, м. Полтава, вул. Воскресенський узвіз, 7

тел./факс (0532) 60-66-47     email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. Ми відкриті до співпраці! Не хворійте! Бережіть себе!

 

За матеріалами

Головного управління

Держпродспоживслужби в Полтавській області