На контролі ТРЦ «Київ» – перевірки дотримання карантинних обмежень, встановлених Урядом, тривають

Надрукувати

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби  в Полтавській області щоденно забезпечують посилений контроль за дотриманням карантинних обмежень, встановлених Постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 „Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”.

Також перевірили наявність сертифікатів про вакцинацію у відвідувачів та продавців.

19.01.2022 року фахівці Держпродспоживслужби  Полтавщини комісійно, разом з представниками правоохоронних органів, обласної державної адміністрації і журналістами місцевого телеканалу «ІРТ» перевіряли  магазини, де реалізують не продовольчі товари. Також відвідали і магазини   торговельно – розважального центру «Київ». Під час рейдів виявили порушення, склали два протоколи про адміністративне правопорушення. Серед порушень і відсутність ковід – сертифікатів у продавців.

Матеріали передадуть до суду. Там і визначать суму штрафу, яку сплатять суб’єкти господарювання до державного бюджету.

З працівниками  закладів, де проводилася перевірка, була проведена роз’яснювальна робота. Перевірки тривають.

Шановні полтавці і гості міста! Дотримуйтеся карантинних обмежень. Виконуйте прості правила – носіть маски, уникайте скупчення людей, мийте руки. Всім здоров’я і з Водохрещем Христовим!

Держпродспоживслужба  Полтавщини