Previous Next

Хто отримає грошову компенсацію на купівлю житла у 2022 році

Надрукувати

На 2022 рік передбачено фінансування 3 державних бюджетних програм на суму 5,5 млрд грн, які безпосередньо будуть спрямовані на виплату грошової компенсації на належне отримання житла для ветеранів з інвалідністю та членів сімей загиблих.

Грошову компенсацію отримають особи з інвалідністю І, ІІ групи з числа учасників АТО/ООС та члени сімей загиблих (померлих) із числа учасників АТО/ООС, внутрішньо переміщені особи, які захищали незалежність та суверенітет України, зокрема особи з інвалідністю ІІ групи, особи з інвалідністю І, ІІ групи з числа учасників бойових дій на території інших держав та членів сімей загиблих.

Про це під час онлайн-наради щодо забезпечення виплати грошової компенсації ветеранам війни та членам сімей загиблих ветеранів розповів перший заступник Міністра у справах ветеранів Олександр Порхун.

Участь у нараді від Полтавської області взяла заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко.

Заступник Міністра наголосив, що для своєчасного виконання Закону України про державний бюджет на 2022 рік обласні державні адміністрації як  розпорядники коштів на регіональному рівні,  повинні: взяти під особистий контроль виконання бюджетних програм та своєчасне і ефективне й цільове використання бюджетних коштів, актуалізувати на місцевому рівні дані квартирного обліку. Також у зв’язку з реалізацією реформи децентралізації влади забезпечити створення та функціонування місцевих комісій щодо розгляду заяв членів сімей осіб, які загинули, пропали безвісти, померли, осіб з інвалідністю та інших категорій осіб з числа ветеранів війни про призначення грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення. Здійснити заходи щодо визначення правонаступництва у передачі квартирних справ до новоутворених територіальних громад, а також матеріальних справ  раніше прийнятим рішенням про призначення грошової компенсації. Потреби області на виплату грошової компенсації  на житло подати до Мінветеранів до 1 березня .