В області розпочалась виплата житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг за грудень 2021 року

Надрукувати

13 січня 2022 року в область надійшли кошти з державного бюджету для проведення виплати пільг та субсидій через банківські установи. Кошти будуть перераховані на вкладні рахунки одержувачів у банківських установах протягом 2-х робочих днів.

Виплата через виплатні об'єкти АТ «Укрпошта» проводиться з 4 по 25 січня 2022 року згідно графіку доставки.
За грудень 2021 року житлові субсидії нараховано 138,9 тис. сімей на загальну суму 238,3 млн. грн., пільги на оплату житлово-комунальних послуг – 58,6 тис. пільговиків на загальну суму 72,5 млн. грн.
Органами соціального захисту населення області забезпечено системну роботу з призначення житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг населенню.
Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації скоординовано роботу рай(міськ) управлінь соціального захисту населення області з метою своєчасного та в стислі терміни проведення розрахунку розмірів житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг за грудень поточного року.
Нагадуємо, що згідно законодавства розмір житлових субсидій визначається як різниця між вартістю житлово-комунальних послуг у межах соціальних нормативів користування послугами та розміром обов'язкового відсотка платежу сім'ї, який визначається для кожної сім'ї індивідуально в залежності від її складу та отриманих доходів.
Рекомендуємо сім'ям, які з об'єктивних причин не в змозі самостійно сплачувати за комунальні послуги, та їх витрати на комунальні платежі перевищують 15% родинного бюджету, звернутись за отриманням житлової субсидії.
Документи на призначення житлової субсидії можна подати до Центру надання адміністративних послуг, уповноважених осіб територіальних громад, а в містах обласного значення – до управлінь соціального захисту населення або направити поштою.
Документи для призначення субсидії також можна подати в електронній формі скориставшись онлайн сервісом через Портал Дія https://diia.gov.ua/services/zvernennya-na-priznachennya-zhitlovih-subsidij-v-elektronnij-formi
  

За матеріалами Департаменту соціального захисту населення

Полтавської ОДА