Previous Next

В області готуються до відзначення Дня Соборності України та Дня пам’яті Героїв Крут

Надрукувати

Проведення заходів із підготовки та відзначення в області цих дат обговорили на нараді, 13 січня, у заступника голови Полтавської ОДА Катерини Рижеченко за участю представників профільних департаментів.

День Соборності України та День пам’яті Героїв Крут щорічно відзначають на загальнодержавному рівні 22 та 29 січня відповідно. До цих дат розроблений обласний План заходів з урахуванням положень указів Президента та пропозицій від структурних підрозділів облдержадміністрації.

Так, до Дня Соборності України 21 січня в Полтавській обласній філармонії, відреставрованій за програмою Президента «Велике будівництво», заплановані урочистості, тематична виставка та нагородження преміями обласної ради імені Петра Ротача. Із нагоди пам’ятних дат в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І.П. Котляревського заплановані просвітницькі заходи – «В єднанні сила і міць держави» та історична година «Бій за майбутнє України». У Полтавському обласному театрі ляльок та Полтавському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Миколи Гоголя пройде показ вистав «Великий льох» та «Остання любов гетьмана».

Також обласним планом заходів передбачено проведення в Полтаві, районних центрах, громадах, населених пунктах області меморіальних та урочистих заходів за участю представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадськості, учасників антитерористичної операції, молоді, духовенства. Заплановане покладання квітів до пам’ятників, пам’ятних знаків видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України (м. Полтава – Полтавський державний аграрний університет, Полтавський університет економіки і торгівлі).

Заплановане проведення в закладах освіти, культури, бібліотеках області виховних годин, круглих столів, науково-практичних конференцій, присвячених темам соборності, єдності України та пам’яті Героїв Крут, а також публікації в ЗМІ, трансляція тематичних теле- та радіопередач, розміщення тематичної соціальної реклами.

Проведення усіх заходів рекомендовано з дотриманням карантинних вимог.