Previous Next

На Алеї Героїв поклали квіти до могил загиблих учасників АТО

Надрукувати

Сьогодні 14 жовтня,в День захисника України, в Полтаві згадали хлопців та чоловіків, які пішли захищати країну від російського агресора. На Центральному цвинтарі родичі загиблих бійців, бойові побратими, учасники бойових дій, представники обласної влади та небайдужі полтавці зібралися для спільної молитви та панахиди.

«Сьогодні біля цих могил, ми згадуємо наших побратимів, які віддали своє життя за долю і волю України. Співчуваємо і тим матерям, які подібно до Божої Матері, яка пожертвувала свого сина Ісуса  Хреста за спасіння роду християнського, так і ті батьки пожертвували своїх дітей за свободу нашої незалежної України», - зазначив старший священник Свято-Успенського собору УПЦ Київського Патріархату Богдан Гринів.

Рідні,  друзі представники влади цього дня віддали шану покладаючи квіти до могил добровольців на Алеї Героїв. Участь у церемонії покладання взяв і заступник голови облдержадміністрації Олег Пругло.

Для рідних, говорить батько загиблого воїна Олександра Мочалова, ці хлопці залишаться такими, як  і в житті.

«Повага до наших синів – це відзнака заслуг полеглих хлопців. Для батьків важливо, що нас не забувають і нам допомагають.  Думаю, те, що ми сьогодні тут зібралися, важливо не тільки для рідних, а й військових, які й нині боронять нашу країну. Прийміть нашу вдячність за те, що ви так чинно вшановуєте пам'ять наших загиблих дітей», - сказав Ігор Мочалов.

З 2015 року День захисника України є державним святом і вихідним. 14-го жовтня, Україна святкує День захисника та День Українського козацтва, а також чергову річницю створення УПА. Крім того, віряни відзначають День святої Покрови Пресвятої Богородиці.