Previous Next

«Велике будівництво»: у Першій міській лікарні Полтави відкрили нове відділення екстреної медичної допомоги

Надрукувати

За програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» в Першій міській клінічній лікарні Полтави створили нове відділення невідкладної медичної допомоги. Для цього реконструювали старі пульмонологічне та приймальне відділення, а також травматологічний пункт.

Невідомий об'єкт«Нове відділення стало одним із найтехнологічніших в області. Держава за програмою Президента спрямувала сюди 33 мільйони гривень, більшість із яких використали на закупівлю обладнання. Жителі громади зможуть пройти високоточну діагностику на нових апаратах КТ, УЗД, рентгені й ендоскопі. Незабаром лікарня має отримати від держави також ангіограф і МРТ. У відділенні є травматологічний пункт, палати інтенсивної терапії, операційний блок, окремий бокс для інфекційних хворих, лабораторія», – сказав т.в.о. голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін.

Він додав, що нове відділення невідкладних станів – це комфортні умови для медиків і пацієнтів, доступ до розгорнутого комплексу діагностичних досліджень і вдалий приклад співпраці держави, області й місцевої влади.

«Без програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» ми б цього відділення не зробили, бо понад 30 мільйонів гривень державного бюджету – це величезна допомога для нашої Полтавської територіальної громади», – зауважив голова Полтавської міської територіальної громади Олександр Мамай.

«Раніше площа приймального відділення закладу становила 73 квадратні метри. Наразі це майже 1000 квадратних метрів. Це зручно та комфортно, у відділенні є своя логістика й відповідні зони. Наприклад, зелена зона – це місце, де пацієнти звертаються самостійно за консультацією чи допомогою. У відділенні є кімнати для охорони, медичних працівників, роздягальня і реєстратура, а також кімната для очікування, щоб не створювати черги й розмежувати потоки пацієнтів», – розповіла головний лікар Першої міської лікарні Полтави Ганна Селькіна.

Створення нового відділення фінансували з державного й міського бюджетів. Загальна вартість – понад 75 мільйонів гривень. Перша міська клінічна лікарня Полтави обслуговує понад 500 тисяч жителів Полтавського району та прилеглих населених пунктів. Тут відбувається більше 10 тисяч госпіталізацій на рік, проводять понад 3 тисячі оперативних втручань.