Previous Next

У 2021 році на Полтавщині соціальні послуги отримали 84 тисячі жителів

Надрукувати

Третина населення Полтавщини – громадяни похилого віку та особи з інвалідністю: 420 тисяч – пенсіонери, 79 тисяч – особи з інвалідністю. Стан надання соціальних послуг цим категоріям населення розглянули на апаратній нараді в т.в.о. голови облдержадміністрації Дмитра Луніна. 

Невідомий об'єкт«Нині в області соціальні послуги громадянам похилого віку та особам з інвалідністю надають 21 територіальний центр соціального обслуговування, 33 центри надання соціальних послуг, які створені в 51 територіальній громаді, – розповіла перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Ніна Черняк. – У 9 територіальних громадах не створено надавачів соціальних послуг, із них у 7 ТГ соціальні послуги надають територіальні центри згідно з укладеними договорами про співпрацю та співфінансування, у 2 ТГ послуги надають соціальні робітники, введені у штат виконкомів відповідних рад».

За словами Ніни Черняк, у 2021 році розпочали свою діяльність 5 новостворених установ та закладів, які надають соціальні послуги, у Терешківській, Лютенській, Великобудищанській, Сенчанській, Заводській громадах. 

«Протягом 2021 року соціальними послугами охоплено 84 тисячі осіб. У 11 територіальних громадах функціонують відділення стаціонарного догляду, де проживають 170 осіб. Найбільш актуальними та затребуваними залишаються соціальні послуги «догляд вдома», надання яких забезпечують 1800 соціальних робітників. За минулий рік вони надали допомогу майже 20 тисячам осіб», – додала Ніна Черняк.

Понад 27 тисяч осіб отримали соціально-побутові послуги перукаря, швачки, прачки, косіння трави. Торік «соціальним таксі» скористалися 7,7 тисячі жителів 44 територіальних громад. Не організовано надання автотранспортних послуг мешканцям 16 територіальних громадах. 

Із метою наближення надання соціальних послуг жителям сільської місцевості у 18 громадах функціонують віддалені робочі місця, в 31 територіальному центрі – мультидисциплінарні команди.

Підписуйтеся на телеграм-канал т.в.о. голови Полтавської ОДА Дмитра Луніна – t.me/DMYTROLUNIN та на його фейсбук-сторінку – facebook.com/Dmytro.Lunin