Previous Next

Дмитро Лунін: Необхідно включити до планів фінансування на 2022 рік протипожежні заходи в лікарнях області

Надрукувати

Робочі групи з представників Полтавської ОДА, рятувальників обстежили заклади охорони здоров’я області на дотримання вимог пожежної безпеки. Зокрема фахівці перевірили 26 лікарень, у яких для лікування хворих на COVID-19 використовується кисневе обладнання.

«Зараз, у період пандемії, дотримання протипожежної безпеки в лікарнях області є актуальнішим як ніколи, оскільки в «ковідних» шпиталях області зосереджена значна кількість кисневого обладнання. Понад 2,3 тисяч ліжок обладнані киснем. Тому важливо запобігти подібним ситуаціям, як на Івано-Франківщині, де загинули пацієнти лікарні через пожежу, яка була спричинена перенасиченням кисню у приміщенні», - зазначив т.в.о. голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін під час апаратної наради в понеділок, 10 січня.

Він додав, що за результатами перевірки медичних закладів робочими групами з представників ДСНС та ОДА необхідно територіальним громадам включити до планів фінансування на 2022 рік ті протипожежні заходи, які потребують значних коштів: це і протипожежна сигналізація, і вогнезахисна обробка дерев’яних конструкцій даху будівель. 

Заступник начальника ГУ Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області Володимир Гришанін додав, що під час обстежень для персоналу лікарень проведено 117 протипожежних інструктажів.