Previous Next

Покладання квітів, нагороди та театралізоване дійство – у Полтаві почали відзначити День захисника України

Надрукувати

У Полтаві відбулися урочистості з нагоди  Дня захисника України. Напередодні національного свята містяни вшанували пам'ять воїнів-земляків.

Заступник голови облдержадміністрації Микола Білокінь, заступник голови обласної ради Анатолій Ханко, секретар міської ради Олександр Шамота, учасники АТО, сім’ї полеглих бійців, волонтери, студенти, духовенство та громадськість поклали квіти до пам’ятника  українського військового, політичного і державного діяча Івана Мазепи.

Хвилиною мовчання  вшанували пам’ять загиблих під час проведення антитерористичної операції та операції Об'єднаних сил на сході України.

«День захисника України для мене – особливе свято. 14 жовтня – свято Покрови. Ми всі ходимо під Богом. І є закони Божі, яких маємо дотримуватися. І знаковим є те, що релігійне свято співпадає з Днем захисника України. У нас є свої захисники, і це наше свято, яке ми шануємо. Професія військового нині набуває особливого значення. Бажаю мужності, наснаги та мирного неба всім нашим захисникам та краянам», – сказав Микола Білокінь.

Вдруге в  обласному центрі вручили премію імені Юрія Горліса-Горського.

Дипломи лауреатів отримали:

-        У номінації «Національно-патріотичне виховання» – доктор філологічних наук, кандидат педагогічних наук, професор Олексій Неживий.

-        У номінації «Захисник України» – майор медичної служби, військовий хірург, учасник бойових дій Юрій Хавер.

 - У номінації «Урок мужності» – вчитель Хорольської гімназії Михайло Чемерис.

 - У номінації «Волонтерська діяльність» – лікар-стоматолог  Ірина Каптур.

Артисти обласної філармонії влаштували театралізоване дійство.

В Україні 14 жовтня відзначають День захисника України. Цього дня також відзначають День українського козацтва, День створення Української повстанської армії (УПА) та свято Покрови.