• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Покладання квітів, нагороди та театралізоване дійство – у Полтаві почали відзначити День захисника України

У Полтаві відбулися урочистості з нагоди  Дня захисника України. Напередодні національного свята містяни вшанували пам'ять воїнів-земляків.

Заступник голови облдержадміністрації Микола Білокінь, заступник голови обласної ради Анатолій Ханко, секретар міської ради Олександр Шамота, учасники АТО, сім’ї полеглих бійців, волонтери, студенти, духовенство та громадськість поклали квіти до пам’ятника  українського військового, політичного і державного діяча Івана Мазепи.

Хвилиною мовчання  вшанували пам’ять загиблих під час проведення антитерористичної операції та операції Об'єднаних сил на сході України.

«День захисника України для мене – особливе свято. 14 жовтня – свято Покрови. Ми всі ходимо під Богом. І є закони Божі, яких маємо дотримуватися. І знаковим є те, що релігійне свято співпадає з Днем захисника України. У нас є свої захисники, і це наше свято, яке ми шануємо. Професія військового нині набуває особливого значення. Бажаю мужності, наснаги та мирного неба всім нашим захисникам та краянам», – сказав Микола Білокінь.

Вдруге в  обласному центрі вручили премію імені Юрія Горліса-Горського.

Дипломи лауреатів отримали:

-        У номінації «Національно-патріотичне виховання» – доктор філологічних наук, кандидат педагогічних наук, професор Олексій Неживий.

-        У номінації «Захисник України» – майор медичної служби, військовий хірург, учасник бойових дій Юрій Хавер.

 - У номінації «Урок мужності» – вчитель Хорольської гімназії Михайло Чемерис.

 - У номінації «Волонтерська діяльність» – лікар-стоматолог  Ірина Каптур.

Артисти обласної філармонії влаштували театралізоване дійство.

В Україні 14 жовтня відзначають День захисника України. Цього дня також відзначають День українського козацтва, День створення Української повстанської армії (УПА) та свято Покрови.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk