Previous Next

«Готуємо «Акварену» до введення в експлуатацію та наймаємо працівників», – Дмитро Лунін

Надрукувати

Наприкінці минулого року за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» в Полтаві завершили зведення нового спортивно-видовищного комплексу «Акварена». 

Невідомий об'єкт«Зараз працюємо над введенням нового спорткомплексу в експлуатацію та наймаємо працівників. Загалом у комунальному підприємстві працюватиме 70 людей. 80 % персоналу вже взяли на роботу», – повідомив т.в.о. голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін.  

За його словами, цей спорткомплекс унікальний для області. По-перше, він збудований на основі стандартів і правил проведення змагань міжнародної Федерації плавання FINA та відповідає вимогам доступності. По-друге, тут можна проводити всеукраїнські змагання, збори національних команд, тренуватися спортсменам у складі олімпійської та паралімпійської збірних.  

У комплексі є три басейни для плавання: основний, довжиною 50 метрів, тренувальний 25-метровий та фізкультурно-оздоровчий. За площею вся будівля буде розміром із футбольне поле – понад 7,8 тис. метрів квадратних. Також тут є тренажерна зала, тренерські приміщення, сучасні душові й санвузли, конференц-зал, офісні та службові приміщення, роздягальні, кабінети лікаря, косметолога і масажиста, SPA-зона, кімнати відпочинку та персоналу.  

«Будівництво «Акварени» – це можливість розвивати на Полтавщині щонайменше кілька видів спорту: спортивне плавання, водне поло, плавання серед спортсменів з інвалідністю (дефлімпійські та паралімпійські види спорту), єдиноборства, такі як дзюдо, греко-римська та вільна боротьба», – резюмує Дмитро Лунін.