Previous Next

Медичні заклади області терміново перевірять на дотримання заходів протипожежної безпеки

Надрукувати

У п’ятницю, 31 грудня, через трагедію, яка нещодавно трапилась в Косівській центральній районній лікарні Івано-Франківської області, де в реанімаційному відділенні лікарні через порушення правил пожежної безпеки стався вибух заступник голови Полтавської ОДА Максим Калінін терміново зібрав оперативну нараду щодо стану дотримання заходів протипожежної безпеки в медичних закладах Полтавської області.

«Нині є актуальним питання перевірки стану протипожежної безпеки в медичних закладах області, адже всі ми знаємо про Косівську трагедію, де в палаті реанімаційного відділення районної лікарні через запалену свічку стався вибух, внаслідок якого 4 людей загинуло. Ще 4 — у важкому стані», - наголосив Максим Калінін.

Присутній на нараді директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак звертаючись до присутніх голів територіальних громад та головних лікарів медзакладів області додав: «Сьогодні гостро стоїть питання дотримання протипожежної безпеки в закладах охорони здоров’я, адже в 26 лікарнях, які сьогодні надають допомогу хворим на COVID-19 зосереджено 726 кисневих балонів та 315 кисневих концентраторів. Ситуація, яка сталася у Косівській лікарні сталася саме через неправильне використання кисневого концентратора. Прошу посилити контроль за експлуатацією кисневого медобладання, яке є легкозаймистим, забезпечити безпечну експлуатацію кисневих станцій, киснерозподільчих пунктів, систем постачання кисню відповідно до діючих вимог.  Прошу доопрацювати інструкції з пожежної безпеки, що визначають дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації персоналу, а особливо пацієнтів, як знаходяться у важкому стані та  підключені до апаратів ШВЛ».

За результатами наради з метою недопущення резонансної ситуації, яка виникла у Косівській лікарні заступник голови Полтавської ОДА Максим Калінін доручив в короткі терміни провести перевірки стану дотримання заходів протипожежної безпеки в закладах охорони здоров’я області.

Перевірки «ковідних» лікарень на дотримання протипожежних заходів триватимуть впродовж трьох днів робочими групами з представників ДСНС та Держпраці.