Previous Next

В області вживаються заходи щодо недопущення фактів з продажу неякісного пального

Надрукувати

Сьогодні, 30 грудня, підведено підсумки роботи міжвідомчої робочої групи щодо ліквідації нелегального обігу та нелегальної торгівлі нафтопродуктами на території Полтавської області.

Протягом 2021 року Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем з метою боротьби із нелегальним обігом пального в Україні було дано доручення щодо активізації діяльності міжвідомчих регіональних робочих груп з протидії незаконному обігу пального та нафтопродуктів. За цей період контролюючими службами області відпрацьовано всі наявні АЗС регіону та забезпечено недопущення порушень в даному секторі економіки. 

«Ми перевіряли роботу автозаправних станцій як на наявність дозвільних документів на ведення господарської діяльності, наявність ліцензії на зберігання пального, так і обов’язково відпрацьовували питання якості пального, яке реалізують через АЗС. Працівниками патрульної поліції проводяться щоденні перевірки з виявлення фактів нелегальної торгівлі нафтопродуктами», - зазначив заступник голови Полтавської ОДА, голова робочої групи Максим Калінін.

Присутній на нараді начальник управління стратегічних розслідувань в Полтавській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України Роман Світельський зазначив: «Останнім часом працівниками національної поліції області перевірено понад 200 автозаправних станцій. В ході виявлених порушень складено 16 протоколів та вилучено 150 тон пального. Зафіксовано 4 факти перевезення пального без реєстрації акцизної накладної». 

Зазначено, що питання якості пального залишається досить гострим. Кожна партія виготовленого на заводі бензину проходить обов’язкову перевірку в акредитованій лабораторії і отримує паспорт якості та сертифікат відповідності. Але факт, коли споживач заправив автомобіль неякісним пальним зустрічається досить часто. До відповідальності потрібно притягувати продавця. Щоб здійснити це за законом, необхідно довести порушення. Наразі щодо цього вживаються відповідні заходи.