Субвенція ЦНАП: на якому етапі будівництво Центру.Дія у Решетилівці

Надрукувати

Цього року п’ять громад Полтавщини взяли участь у проєкті Міністерства цифрової трансформації України «Субвенція ЦНАП».

Невідомий об'єкт«Субвенція на розвиток мережі ЦНАП дозволяє забезпечити жителів області сучасним держсервісом. Люди отримуватимуть широкий перелік адмінпослуг у комфортних та модернізованих приміщеннях», – наголосив т.в.о. голови Полтавської облдержадміністрації Дмитро Лунін.

Решетилівська громада однією з перших отримала кошти на будівництво нового Центру.Дія. З ходом проведення робіт ознайомилися т.в.о. голови облдержадміністрації Дмитро Лунін і голова обласної ради Олександр Біленький.

«У центрі міста замість старих гаражів збудували нове приміщення сучасного Центру.Дія. Внутрішні роботи і благоустрій території перенесли на наступний рік. Будівельні роботи плануємо завершити уже в 2022 році. На будівництво об’єкта спрямовано 4,5 мільйона гривень із державного бюджету та майже 650 тисяч – із місцевого», – наголосив Дмитро Лунін.

Також у межах проєкту Глобинська громада отримала 574 тис. грн, а Миргородська та Пирятинська – по 264 тис. грн. За ці кошти придбали обладнання для оформлення ID-картки й закордонного паспорта, програмно-апаратний комплекс для оформлення й видачі посвідчень водія та реєстрації транспортних засобів і нове комп’ютерне обладнання.

Великорублівська громада одержала 119 тис грн. на облаштування центру меблями та комп’ютерною технікою.

Ознайомитись зі станом реалізації проєктів, які фінансують за рахунок субвенції, можна на дашборді.

Розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг – ціль, закріплена в Стратегії розвитку Полтавської області на 2021-2027 роки, яку керівництво області презентувало на початку року.

Нагадаємо, в межах проєкту Інтернет-субвенція цього року в області до швидкісного інтернету підключені 7 ЦНАПів.