Previous Next

Скейтодром та зону відпочинку облаштують у Решетилівському аграрному ліцеї наступного року 

Надрукувати

На території Решетилівського професійного аграрного ліцею імені І.Г. Боровенського облаштують скейтодром, зону відпочинку й кафе. Це третя черга будівництва об’єктів. Протягом 2020-2021 років там уже збудували футбольне поле зі штучним покриттям, тенісні корти й тренажери для занять вуличним спортом. Готовий до здачі в експлуатацію й дитячий майданчик.

Невідомий об'єктТ.в.о. голови облдержадміністрації Дмитро Лунін і голова обласної ради Олександр Біленький відвідали заклад, оглянули об’єкти й обговорили, які підготовчі роботи потрібно провести, щоб всі роботи були виконані в заплановані терміни. 

«На введених в експлуатацію локаціях із великим задоволенням займаються наші учні й жителі громади. Завдяки відеокамерам, які працюють на території в онлайн-режимі, любителі великого тенісу, наприклад, відстежують, коли вільний майданчик, і приїжджають пограти. Все це безкоштовно. Для того ці об’єкти й робили, щоб люди займалися спортом і вели здоровий спосіб життя», – розповіла директор Решетилівського професійного аграрного ліцею імені І.Г. Боровенського Ніла Спільна.

«У бюджеті на 2022 рік закладені 10 мільйонів гривень на третю чергу будівництва на території аграрного ліцею в Решетилівці. Тут буде цілісний спортивний комплекс, на території якого можна займатися футболом, баскетболом, великим тенісом, воркаутом. Наступного року завершать будівництво скейтодрому, зроблять зону відпочинку, вбиральні й кафе, щоб людям було приємно проводити дозвілля. Для наймолодших готовий дитячий майданчик», – зазначив Дмитро Лунін.

Усі роботи на комплексі планують закінчити в 2022 році за підтримки обласного бюджету в межах програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво».

За словами Дмитра Луніна, також планують реконструювати каналізаційно-насосну станцію ліцею, оскільки обладнання вже застаріле.

Олександр Біленький наголосив, що у перспективі Решетилівський аграрний ліцей стане одним із центрів профтехосвіти Полтавщини.

«Нині там займаються 440 учнів, а починали з 260. Матеріальна база й кошти, які вкладають у ліцей, є стимулом, щоб там здобували освіту діти з усієї області. Заклад переміг у європейському конкурсі й із весни отримує техніку – нові комбайни і трактори, тож учні здобувають навички роботи з сучасним обладнанням», – сказав Олександр Біленький.

Крім того, очільники області оглянули стан робіт із реконструкції фізкультурно-спортивного, реабілітаційно-відновлювального комплексу «Колос».