У Полтавській області 430 аптек беруть участь у програмі реімбурсації «Доступні ліки»

Надрукувати

Понад 80% аптек і аптечних пунктів знаходяться  у містах, 16,06% - у селищах, 3,57% у селах. (Мапа аптек за посиланням http://surl.li/battz).

За інформацією НСЗУ у 2021 році лікарі виписали пацієнтам Полтавської області 571 тис. електронних рецептів за програмою. Із них погашено, тобто пацієнти отримали необхідні їм ліки — понад 450 тис. рецептів. 

 Щоб отримати препарати за програмою «Доступні ліки», потрібно зробити два кроки:

  1. Звернутись до лікаря, який випише вам електронний рецепт на ліки:

В електронному рецепті буде зазначена міжнародна непатентована назва препарату – діюча речовина. 

 На ваш телефон надійде смс з номером рецепту, який необхідно назвати в аптеці. Якщо у вас немає мобільного телефону, лікар надасть інформацію про рецепт на папері.

 Електронний рецепт можна одержати без особистого прийому у лікаря. Але дистанційні комунікації потрібно узгодити з лікарем заздалегідь.

  1. Прийти до аптеки, яка бере участь у програмі, назвати номер рецепту та обрати потрібні ліки. Знайти аптеки допоможе мапа з аптеками на дашборді НСЗУ —  “Електронна карта аптек-учасниць програми реімбурсації лікарських засобів”. 

  «Доступні ліки» — програма, яка дозволяє пацієнтам отримувати в аптеках безоплатні або за невелику доплату ліки від серцево-судинних хвороб, діабету ІІ типу, бронхіальної астми, розладів психіки та поведінки, епілепсії та нецукрового діабету. А також препарати для профілактики інсультів та інфарктів.