Previous Next

Велике будівництво: приймальне відділення лікарні інтенсивного лікування «Кременчуцька» готують до введення в експлуатацію

Надрукувати

У межах програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» завершують реалізацію масштабного проєкту – реконструкцію приймального відділення під багатопрофільне з можливістю поточної діагностики, надання невідкладної допомоги, а у разі необхідності і проведення екстрених хірургічних втручань у лікарні інтенсивного лікування “Кременчуцька”.

За час проведення реконструкції виконано великий обсяг робіт з капітального ремонту його приміщень, закуплене нове сучасне обладнання.

«Кожен житель Полтавщини, не зважаючи на те, мешкає він у місті чи в селі, має отримувати якісну та невідкладну медичну допомогу. Для цього ми побудували по області сільські амбулаторії, більшість із яких уже запрацювали. Запустили телемедицину, оновили парк карет швидкої допомоги обласної служби 103, ремонтуємо приймальні відділення в опорних лікарнях області одним з яких є й приймальне відділення лікарні інтенсивного лікування “Кременчуцька”», – сказав голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

За європейським протоколом приміщення відтепер розділено на три зони – «зелену», «жовту» та «червону». «Зелена» зона представляє собою хол лікарні, роздягальню, душову для персоналу, оглядову та гіпсову кімнати. Тут пацієнт може зустрітися з сімейним лікарем, пройти огляд чи отримати консультацію.

У «жовтій» зоні  розташовані діагностичні кабінети: рентгенологічний,  УЗД, ендоскопічний, комп’ютерний томограф та мала операційна зала для нескладних хірургічних втручань, кімнати медперсоналу та технічні приміщення. Саме сюди  направлятимуть пацієнтів, що потребують дообстеження.

До «червоної» зони входитиме  протишокова палата інтенсивної терапії. З «червоної» зони у разі необхідності пацієнтів направлятимуть у велику операційну.

Завершується й облаштування дороги для заїзду автомобілів швидкої допомоги, паркувальних кишень для автомобілів працівників медичного закладу та відвідувачів. Пацієнти та відвідувачі можуть прогулятись територією лікарні. Тут укладено тротуарні доріжки та розбито зелені газони.

Будівництво проводиться на умовах співфінансування з державного та місцевого бюджетів.Наразі роботи завершуються, об"єкт готують до введення в експлуатацію.