19 грудня стартувала можливість придбати книжки у межах державної програми «єПідтримка»

Надрукувати

Під час «єПідтримки» громадяни можуть отримати 1000 гривень. Кошти на картки українців надійдуть впродовж 10 днів після старту програми, подання заявки та проходження верифікації на відповідність критеріям програми.

Ці кошти надають повнолітнім громадяни України, які отримали дві дози вакцини та мають «зелений» електронний COVID-сертифікат у мобільному  додатку «Дія». Е-тисячу можна витратити на придбання книг, квитків у музеї, кінотеатри, театри, виставки, авіа- та залізничні квитки на поїздки в межах України (як онлайн, так і офлайн), абонементи у спортзали. 

Алгоритм отримання коштів:

  1. Необхідно оформити спеціальну банківську картку «єПідтримка». Для її отримання потрібно бути клієнтом одного з банків-партнерів або бути готовим відкрити в них новий рахунок: «ПриватБанк», «Укргазбанк», «А-Банк», «Альфа-Банк», MonoBank та інші.
  2. Завантажити додаток «Дія», авторизуватися у ньому та згенерувати зелений COVID-сертифікат.
  3. У розділі «Послуги» знайти послугу єПідтримка та обрати для виплати картку єПідтримка.
  4. Зачекати зарахування на відкритий рахунок очікуваної тисячі гривень.

Як отримані кошти витратити на книжки, тим самим підтримавши видавництва та книжкові мережі під час коронакризи?

Витратити кошти можна лише у тих точках торгівлі, які офіційно зареєстровані як такі, що торгують книжками. Вони повинні мати спеціальний MCC-код – Merchant Category Code у книжкових торгових точок 5942. Якщо здійснити оплату не вдається, значить, бізнес зареєстрований не у тій категорії, у якій веде торгівлю. Відтак, можна придбати книжки у книгарнях чи онлайн-магазинах видавництв, але не можна у продуктовій крамниці чи у супермаркеті. Витрачати кошти можна у різних книгарнях/видавництвах, і не обов’язково за одне відвідання.

Гроші потрібно використати впродовж чотирьох місяців з дня нарахування. Потім віртуальний рахунок автоматично закриють, а кошти повернуться у бюджет.

Видавці та книгорозповсюджувачі сподіваються, що їхні продажі зростуть під час державної програми, а тому підготували знижки, акції та інші пропозиції.

Багато читачів уже встигли зробити покупки та задоволені тим, що придбали подарунки до новорічних свят. Це дуже позитивний сигнал для книжкового ринку і реальна підтримка українських видавництв та авторів.

З книжковими новинками видавців Полтавщини можна ознайомитися за посиланням: https://www.polinfo.gov.ua/knyzhkovi-novynky

Контактні телефони провідних видавництв області: