Previous Next

Студентам Полтавського державного аграрного університету вручили сертифікати користувачів IC «Soft.Farm»

Надрукувати

Протягом навчального семестру в межах вивчення дисципліни «Інформаційні технології в агрономії» студенти ПДАУ одночасно із освоєнням теоретичного матеріалу набули практичних навичок з роботи в середовищі ІС «Soft.Farm» – on-line системи планування, обліку та аналізу діяльності аграрних підприємств, що займаються рослинництвом та тваринництвом.

Традиційно після завершення вивчення дисципліни, за умови виконання практичної частини та успішного складання іспиту, студенти отримують сертифікати користувачів ІС «Soft.Farm» встановленого зразка за підписом генерального директора ТОВ «Кварт-Софт» Кондратюка Сергія Івановича.

17 грудня відбулося їхнє урочисте вручення. «Наші магістри вивчили нові програми цифрових технологій, які ми започаткували разом із стейкхолдерами та партнерами. Вважаю, що отримані знання стовідсотково знадобляться їм у професійній діяльності. Зичу вам здоров’я, успіхів, на відмінно захистити свої роботи та отримати такий очікуваний диплом «магістра», – звернулася до студентів ректор Полтавського державного аграрного університету Валентина Аранчій.

За словами заступника голови Полтавської облдержадміністрації Євгена Грекова, в суспільстві спостерігається розвиток сфер новітніх технологій та сільського господарства.

«Полтавщина і загалом держава потребують фахівців, які володіють ґрунтовними знаннями. Те, що ви опанували відповідний курс і стали на щабель вище, додає вам цінності на ринку праці та престижу університету й Полтавщині. Отриманий сертифікат – це заслужений результат вашої праці, – зауважив Євген Греков, – зі свого боку Полтавська облдержадміністрація всебічно сприяє розвитку цих напрямів. На сьогодні актуальним є питання запровадження індустріальних парків у громадах області. Що буде в індустріальному парку затребуваним? Фахівці, які розуміються на новітніх технологіях і які знають, як взаємодіяти в цьому цифрову середовищі».

Як зауважив директор Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА Сергій Фролов, Президент України Володимир Зеленський оголосив курс на цифровізацію економіки. Студенти ПДАУ вже безпосередньо долучилися до цього процесу в нашому аграрному вузі, який є прикладом для всієї країни.