Previous Next

Андрій Пісоцький: «У кожному районі повинна працювати програма розвитку малого та середнього підприємництва»

Надрукувати

За результатами рейтингу соціально-економічного розвитку регіонів, який проводило Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Полтавщина на 4-му місці серед регіонів країни за показником кількості середніх підприємств. Найбільше таких – у сільському господарстві, роздрібній торгівлі, будівництві та промисловості.

Про це повідомила на апаратній нараді директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації Інна Іщенко.

«У нашій області потужні середні підприємства. У 2015 році їх у регіоні було 535, нині – 596. Минулого року на Полтавщині налічувалось 9 тис. 609 малих підприємств. За перше півріччя 2018 року цей показник становить понад 10 тис. підприємств», – розповіла Інна Іщенко.

На Полтавщині діє Комплексна програма розвитку малого та середнього підприємництва у Полтавській області на 2017-2020 роки.

«В області подібні програми впроваджують і територіальні громади, і міста, і райони. Серед громад активно працюють Омельницька та Михайлівська. Щодо районів, то в деяких з них Програму прийняли, але не профінансували. Це, наприклад, Шишацький, Козельщинський та Диканський. Натомість ефективно її впроваджують у Кобеляцькому, Лубенському та Лохвицькому районах», – сказала Інна Іщенко.

Програма працює за такими напрямками: створення бізнес-центрів при вищих навчальних закладах, фінансово-кредитна підтримка, удосконалення центрів з надання адміністративних послуг, створення сприятливих умов для розвитку соціального підприємництва, для незахищених верств населення та проведення заходів із популяризації підприємництва.

Перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Пісоцький дав доручення головам райдержадміністрацій затвердити відповідні програми щодо підтримки малого та середнього підприємництва  на наступний рік.

«З метою стимулювання розвитку малого та середнього підприємництва в сільській місцевості, містах  та ОТГ нам потрібно затвердити на місцях програми з відповідним фінансуванням. Кошти закласти в бюджети», – зазначив Андрій Пісоцький.

Цього року вдвічі зросло фінансування обласної Комплексної програми.