Президент України Володимир Зеленський доручив розширити програму єПідтримка

Надрукувати

Усі повністю вакциновані українці зможуть отримати від держави тисячу гривень. Поступово програма буде розширюватись – щоб бути корисною для якнайбільшої кількості людей.

Зробити цю програму реально корисною – це пріоритет для Президента Володимира Зеленського.

Глава держави доручив урядовцям, щоб українці повнажного віку 60+ – а саме вони найбільше потребують державної підтримки – могли використати кошти від держави на купівлю ліків. Урядовці отримали вже усі необхідні доручення, опрацьовують механіку за цим напрямком. Вже з січня він має бути доступним для людей.

Також буде і опція купівлі книжок – що зробить програму доступніше для людей середнього і старшого віку.

Залишається й базовий напрямок, який направлений більше на молоду аудиторію. Це підтримка креативного сектору – кіно, театр, музеї. Також спортивної сфери. Транспорту – залізниці, авіасполучення. Сенс цих опцій в програмі єПідтримка в тому, що через людей допомога від держави направляється галузям, які постраждали найбільше від карантинних обмежень. Коли гроші проходять через споживачів безпосередньо – це реальний контроль.

Звичайно, бізнес, який братиме участь в програмі, має бути легальним. Звичайно, базовий інструмент – це додаток «Дія». Але заголом будуть запропоновані також і офлайнові інструменти, щоб використати ці кошти, – для тих, хто поки не користується «Дією».

Фінанси під програму єПідтримка будуть виділені в повному обсязі – стільки, скільки потрібно людям. Вже в цьому році – на два тижні з 19 грудня є 8 мільярдів гривень. Друга частина необхідної суми буде направлена вже з бюджету наступного року.

        Володимир Зеленський зазначив, що таким чином, програма єПідтримка стане ще одним  стимулюючим  аргументом для українців, щоб вакцинуватися проти COVID-19.

За матеріалами Офіційного інтернет-представництва Президента України.